EL DIA DE L'ORGULL

Un policia nacional de vacances a Nova York deté un home per agredir un altre agent

Va ajudar a reduir un home que havia donat un cop de cap a la cara a un agent que li va recriminar que portés un gos de grans dimensions sense lligar

image-2

image-2

2
Es llegeix en minuts
Efe

El policia nacional de vacances a Nova York que va detenir un home per agredir un agent nord-americà a la zona de Times Square va actuar per evitar "mals majors" en un lloc on hi havia milions de persones amb motiu del Dia de l’Orgull.

Rubén Castillo, de 36 anys, que està destinat a València, ha relatat aquest dimarts que va témer que l’agressor li agafés l’arma al policia nord-americà i es va abalançar sobre ell a l’observar que estava punt de tornar a agredir l’agent, al qual havia pegat un cop de cap a la cara després de recriminar-li que portava un gos de grans dimensions sense lligar.

El policia es trobava de vacances amb la seva parella el 30 de juny passat i va observar l’ocorregut mentre passejava per la zona de Times Square: "Vaig veure una discussió d’un policia americà amb un individu al qual va recriminar que portava un gos gran sense lligar i llavors l’home es va aixecar, es va encarar al policia i li va dir 'fuck you'", ha comentat.

 

En aquell moment l’individu va agredir l’agent nord-americà, que va retrocedir diversos metres i va caure a terra, i va intentar abalançar-se novament sobre ell. "Jo estava observant la discussió i, per evitar mals majors, que li agafés l’arma, em vaig abalançar sobre ell, vam forcejar, vam caure a terra i el vaig detenir amb l’ajuda del policia americà".

"Mals majors"

Castillo ha assegurat que fora d’Espanya no havia tingut una intervenció similar, "i menys un diumenge a Times Square el Dia de l’Orgull, amb milions de persones" però que ho va fer per evitar "mals majors".

Segons l’agent, les persones que es trobaven al lloc i van veure el succeït, van començar aplaudir la seva intervenció i a agrair el gest del policia.

La Policia nord-americana el va portar a una comissaria, on una vintena d’agents va sortir per saludar-lo i fer-se fotos amb ell i li van donar els seus números de telèfon per si torna a visitar la ciutat, perquè "tingui de tot".

Aquell dia hi havia un dispositiu policial amb motiu del Dia de l’Orgull pel qual s’havien desplegat entre 3.000 i 4.000 agents de tot Nova York.

Castillo ha rebut un correu electrònic de la policia nord-americana en el qual agraeixen la seva actuació, com també ho ha fet via telefònica el consolat.

Notícies relacionades

Rubén Castillo fa onze anys que és policia nacional i ha desenvolupat la seva carrera a València, on actualment està destinat en la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), que actua en dispositius contra el narcotràfic i dona recolzament en la seguretat en manifestacions o en concerts, entre altres funcions.

Segueix Extra  a Facebook