Dia de l'Orgull LGTBI

"Et faré hetero a hòsties": l'amenaça homòfoba a un local de Barcelona

Un jove va acudir a menjar una hamburguesa i va topar amb un home que li va recriminar la seva manera de vestir: "Més quan hi ha nens"

Els Mossos d'Esquadra estan investigant les amenaces verbals

bandera-lgtbi

bandera-lgtbi

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Dijous a la nit a un McDonalds de Barcelona. Un grup d’amics acudeix a menjar-se una hamburguesa, però topen amb un home que li recrimina a un d’ells la manera de vestir: "Que et tallis, que ets a un lloc públic", li diu, davant de la qual cosa ell respon: "Per què he d’aguantar que un xaval em digui que no puc vestir així".

Davant del personal de seguretat, l’home amenaça de pegar-lo després que el jove li digui que està celebrant el Dia de l’Orgull. "M’és igual, també és el dia de deixar anar hòsties. ¿Vols veure com te les deixo anar? Et faré heterosexual". 

Davant de l’amenaça, el jove prova d’explicar-li que ell només va a buscar una hamburguesa: "M’assec, me la menjo i no m’has de dir res. Jo no t’he dit res a tu". Davant la qual cosa l’agressor respon: "Em faltes el respecte per vestir així en un lloc públic. Més havent-hi nens petits".  Els Mossos d’Esquadra ja han començat a investigar els fets. 

El vídeo ha sigut compartit per @paleo_20 a Twitter, que diu ser amic del jove agredit. "És irònic que això passi el dia del pregó del Pride però s’ha de continuar lluitant contra aquests actes". 

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, considera que es tracta d’un delicte d’amenaces i un altre d’odi. Agraeix tant a la companyia, que va trucar als Mossos i els va mostrar tot el seu recolzament, com a la policia catalana, que va identificar la víctima i l’agressor.  Ja s’han posat en contacte amb l’entorn de la víctima, que ha requerit atenció psicològica. "Per motius personals", l’agredit encara no ha pogut denunciar els fets davant els Mossos, però creuen que té recorregut legal, perquè la policia és coneixedora de l’incident.

Notícies relacionades

Rodríguez ha instat a una reunió urgent, al llarg d’aquestes dues setmanes de juliol, amb l’Ajuntament de Barcelona, els Mossos i la Generalitat. "Hem d’abordar d’alguna manera aquest repunt d’agressions LGTBI-fòbiques que s’estan produint", ha assenyalat. 

Les reaccions a les xarxes socials no van tardar a arribar, i no només es va fer viral el vídeo per denunciar aquest comportament, sinó que es van bolcar en Twitter milers de missatges de recolzament al jove que va veure com la seva nit es va espatllar per un comportament homòfob.