PER 5è ANY CONSECUTIU

L'Índia celebra en gran el Dia Internacional del Ioga

Milions de persones de tot el país s'han congregat amb els primers rajos de sol per practicar aquest art mil·lenari "per la pau, l'harmonia i el progrés"

73304407-0bae-43cc-9efd-34cb5584727c-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

“El ioga és una pràctica física, mental i esperitual de tradició antiga, que es va originar a l’Índia fa més de 5.000 anys. La paraula ‘ioga’ prové del sànscrit i significa ‘unitat’, perquè simbolitza la unió del cos i la ment”. Així defineixen les Nacions Unides aquesta disciplina a què fa cinc anys va voler reconèixer la seva popularitat universal nomenant el 21 de juny el Dia Internacional del Ioga.

Dels500 milions de persones que avui dia practiquen ioga arreu del món, moltes són a l’Índia, on aquest divendres s’han celebrat sessions ioguis per tot el país.

Com cada any des de fa un lustre, el bressol del ioga ha reunit milions de persones a tot el país que, acompanyats pels primers rajos de sol del matí, han practicat aquest art mil·lenari a l’aire lliure.

El primer ministre indi, Narendra Modi, màxim impulsor d’aquesta commemoració i fervent iogui, ha liderat el principal acte de la jornada a la ciutat de Ranchi (est), encapçalant el lema "Ioga per a la pau, l’harmonia i el progrés".

Monjos ascetes hindús. / EFE

Des de Tòquio a San Francisco

Nova Delhi ha comptat també amb una reunió d’instructors i seguidors del ioga per commemorar el dia davant el monument de la Porta de l’Índia, en ple centre de la ciutat.

"El ioga reuneix tota la humanitat, des de Tòquio fins a San Francisco", ha escrit al seu compte de Twitter el ministre de Defensa indi, Rajnath Singh, que ha encapçalat l’esdeveniment programat a la capital índia.

"Cada any veig més gent unint-se a aquest esdeveniment, el ioga s’està convertint en la cultura de l’Índia", ha afirmat Shyam Soni, un instructor de ioga amb 20 anys d’experiència que participa en la celebració del Dia Internacional d’aquest art mil·lenari des de la seva fundació.

Sessió de ioga a Nova Delhi. /  ALTAF QADRI

Sabita Jaim, una altra professora d’aquesta activitat que fa més de 40 anys que practica ioga, ha explicat: "Estem aquí reunits per animar que tothom s’uneixi a practicar ioga perquè té molts beneficis per al nostre estat físic i mental".

Tot i que l’Índia és el bressol d’aquesta disciplina, l’aniversari del ioga també s’ha celebrat en diferents parts del món, com arael Japó, Israel, els Estats Units i Espanya.

El ioga, una disciplina oriental mil·lenària, té el seu origen en els antics vedes (paraula que significa "saviesa") les escriptures hindús que daten de l’any 1500 abans de Crist i formen la base de la religió hindú.

Notícies relacionades

A més dels físics, els beneficis psicològics del iogasón molts. Millora l’estat d’ànim, regula la gana i la son, protegeix de l’estrès i millora l’atenció, entre d’altres.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Índia