MANIPULADOR COMPULSIU

"És un violador en sèrie": Vuit dones acusen el cineasta Max Landis d'abusar d'elles

El guionista de 'Bright' i 'Chronicle' apareix en un extens reportatge de 'The Daily Beast' com un autèntic depredador

landis

landis

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vuit dones van acusar dimarts el guionista i director nord-americà Max Landis d’agressions de diferents tipus que van des de l’assetjament psicològic als abusos sexuals i la violació, ha informat el mitjà digital ‘The Daily Beast’.

Guionista de pel·lícules com Bright (2017), Brightcinta de Netflix que va protagonitzar Will Smith, Landis havia sigut objecte de nombroses acusacions prèvies a internet en els últims anys que l’assenyalaven pel seu presumpte comportament violent amb dones amb les quals havia mantingut relacions, i de moment no ha respost de forma pública a les denúncies.

"Max Landis és un violador en sèrie, manipulador i abusador físic i psicològic", ha denunciat la Julie (nom fals), una exnòvia del guionista, en un dels testimonis que apareix en un llarg reportatge en què algunes de les dones parlen sota condició d’anonimat.

"Si alguna cosa d’això encara se sent com un escenari de límits difusos, deixeu-me assegurar-vos que ell em va agafar i em va violar mentre jo deia 'no' una vegada i una altra. Després el vaig colpejar a l’espatlla i li vaig dir: 'Quan algú diu 'no', se suposa que has de parar. El que acabes de fer es diu violació'. Va dir que pensava que estàvem jugant i que m’agradava. No li importava", ha afegit la víctima de Landis, que és fill de John David Landis, famós director, guionista, actor i productor de cine, conegut per les seves comèdies i els seus vídeos musicals per a Michael Jackson.

Groller i megalòman

Les presumptes víctimes de Landis el van acusar, entre altres aspectes, d’insultar-les, de criticar-les pel seu pes i manipular-les perquè s’aprimessin, de tenir comportaments grollers i megalòmans, i de mostrar-se violent durant, abans i després de mantenir relacions sexuals.

"No hi havia opció de no tenir sexe si Max volia i tu no", ha assegurat Dani Manning, que també va sortir amb el guionista.

"Estàvem en un acte públic i crec que vaig riure d’alguna cosa i ell simplement va començar a asfixiar-me fins al punt que estava a punt de desmaiar-me", ha relatat.

La va emborratxar i la va violar

El reportatge afirma que el 2008 una dona va anar a la policia per acusar Landis per haver-se aprofitat presumptament d’ella quan estava borratxa i per suposadament haver intentat violar-la.

La presumpta víctima va decidir no continuar amb l’acusació en els tribunals.

Per la seva part, la Julie va descriure que el guionista simulava que la volia colpejar i que, quan ella reculava, ell es posava a riure.

"M’amenaçava constantment de trencar amb mi [...], flirtejava [amb d’altres] davant de mi. En múltiples ocasions es referia a mi com la seva exnòvia davant de noies en festes a les quals havíem anat com a parella", afirma.

Una altra de les acusacions, que en el reportatge apareix sota el nom fals de Veronica, assegura que Landis la va grapejar en públic durant un viatge a Disneyland i es va comportar de manera violenta amb ella a l’hotel.

Notícies relacionades

El director Josh Trank, que va treballar amb Landis a Chronicle (2012), Chronicleha escrit a Twitter que creu "el cent per cent" del reportatge.

"Li vaig prohibir visitar el rodatge de Chronicle i no he parlat amb ell des del 2012. Llegir el terror que ha infligit en tantes dones des d’aleshores em provoca nàusees", exposa.