#VacuumChallenge

El nou repte viral: l'aspirador que pot deixar-te sense oxigen

Les xarxes socials s'han omplert de vídeos en els quals els usuaris es fiquen en una bossa i li treuen tot l'aire en una espècie d'envasat al buit

En alguns els protagonistes són nens, la qual cosa ha despertat moltes crítiques

aspiradora

aspiradora

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

La popularitat a Internet sol tenir un preu, però hi ha gent disposada a pagar el que sigui per uns minuts de glòria. O segons. Les xarxes socials s’omplen de reptes virals que posen de manifest la necessitat de cridar l’atenció no només en l’entorn, sinó a tota una comunitat internacional.

Uns reptes són divertits, d’altres tenen dificultat, i d’altres directament poden posar en risc la nostra salut. És el cas de l’últim viral que arrasa a les xarxes: #VacuumChallenge, o el que és el mateix, el repte de l’aspirador. 

Consisteix a ficar-se en una bossa i aspirar tot l’oxigen que queda entre l’aspirador i el nostre cos. Milers de persones s’han animat, però també han posat en joc la vida d’ells mateixos... o de menors. 

Notícies relacionades

Tot i que per seguretat una de les normes del joc viral és deixar el cap fora de la bossa d’escombraries, no tothom l’ha complert, i han posat en risc l’arribada d’oxigen al cervell i, per tant, la salut i la vida.

Precisament per aquest risc innecessari, les crítiques no han tardat a arribar i ja són diversos usuaris els que alerten del perill d’extinció per aquesta via.