Batalla de Normandia

L'heroi del 'Dia D' de 90 anys que supera Justin Bieber en les llistes amb una cançó en homenatge als morts

'The shores of Normandy' és número 1 en les llistes d'Amazon, també per davant d'Ed Sheeran

Pretén recaptar diners per a un monument que s'instal·larà el 6 de juny en el 75è aniversari del famós dia

veterano-normandia

veterano-normandia

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Jim Radford mai es devia imaginar que 75 anys després d’un dia històric per a ell, es tornaria a convertir en protagonista.

Aquest veterà només tenia 15 anys quan va participar en el denominat ‘Dia D’,començament de l’operació per expulsar l’Alemanya nazi de l’Europa occidental durant la segona guerra mundial.

Aquell dia estava en un dels barcos aliats. Avui, amb 90 anys, planeja fer un homenatge als 22.442 britànics morts a través d’una cançó en la qual narra les seves experiències. I de moment ja ha superat Ed Sheeran i Justin Bieber en el número 1 de la llista d’Amazon. 

'The shores of Normandy' és una cançó que explica el viscut per aquell jove en la batalla de Normandia. Soldat de la Marina Mercant Empire Larch, es va unir a la Royal Navy i durant anys ha sigut activista per la pau. 

Notícies relacionades

"Volem que tots aquests homes bons siguin recordats", explica a la premsa anglesa. "Mereixen ser honrats, i com més gent escolti la cançó més diners aconseguirem per a això".

Es refereix a la recaptació que el seu tema vol aconseguir per instal·lar el pròxim 6 de juny un monument en memòria dels morts a les platges. "Vaig veure els cossos dels nois flotant a l’aigua. Corrien per la sorra pels trets. Encara puc veure les seves cares".