Obra artística

Venen un ordinador infectat pels pitjors virus de la història per més d'un milió d'euros

Conté sis dels codis maliciosos més perillosos dels últims anys i suposa un perill de seguretat.

El material sense infectar, un netbook de 10,2 polzades, està valorat en a penes 50 dòlars

mac-459196 1920

mac-459196 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

¿Pagaries un milió d’euros per un ordinador? ¿I si estigués infectat pels pitjors virus de la història? Hi ha qui sí que està disposat a fer-ho, i així s’ha manifestat amb una surrealista subhasta que ha sigut tot un èxit.

Es tracta d’una obra artística que s’ha transmès a través de la pàgina web The Persistence of Chaos. En aquesta web, vèiem un ordinador portàtil Samsung NC10 valorat en 50 euros i infectat per sis virus i aïllat per prevenir la propagació del codi maliciós.

L’artista Guo O Dong, en col·laboració amb la companyia de ciberseguretat Deep Instinct, ha deixat a tots bocabadats amb aquesta ocurrència de situar un netbook de l’any 2008 de 10,2 polzades i Windows XP SP3 en el centre d’atenció de la tecnologia mundial.

En el seu interior té sis virus molt potents com ‘ILOVEYOU’, que va afectar més de 500.000 sistemes, ‘MyDoom0, un dels cucs russos de propagació més ràpida, el troià ‘SoBig’ que va circular com a spam viral, ‘WannaCry’, un virus que va afectar més de 150 països, o el ‘DarkTequila’, un codi maliciós sofisticat enfocat a usuaris d’Amèrica Llatina i que va aconseguir dades bancàries i empresarials. Per acabar ‘BlackEnergy’, que va produir un atac cibernètic a gran escala a Ucraïna el 2015.

Notícies relacionades

Si ajuntem tot això en un mateix aparell, el seu valor es dispara. A la web recalquen que la venda d’aquest material és il·legal als Estats Units, mentre la licitació es realitza a Nova York. Per tant, el comprador sap que suposa una amenaça per a la seguretat i ha d’actuar en conseqüència.

La licitació es va tancar finalment en 1,3 milions de dòlars, aproximadament 1,16 milions d’euros.