Xarxes socials

El vídeo d'un ximpanzé utilitzant Instagram sorprèn Internet: l'explicació científica

El primat utilitza un telèfon mòbil amb habilitats pròpies d'un humà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vídeo d’un ximpanzé gravat mentre utilitza un telèfon mòbil i, en concret, la xarxa social Instagram s’ha fet viral aquesta setmana. En el vídeo, l’animal mira amb especial tendresa les imatges d’altres mamífers de la seva mateixa espècie que abracen i donen afecte a humans. 

El missatge de Twitter ha sigut retuitejat per més de 130.000 persones i uns 435.000 més han expressat que els agrada. Aquest tipus de comportaments, que sorprenen la comunitat ‘online’, poden ser explicats gràcies a la ciència

Notícies relacionades

Per trobar una resposta a aquest vídeo viral, eldiario.es ha contactat amb la primatòloga Laia Dotras, la directora adjunta de l’Institut Jane Goodall España. Dotras explica que les cries de ximpanzés, com la que apareix al vídeo, poden aprendre per imitació l’ús d’un mòbil. “És fàcil que vegi un humà adult manejar el telèfon i n’aprengui”.

Malgrat això, la primatòloga ha afirmat que el que sent al veure aquestes imatges, “més que sorpresa, és tristesa”. “Tenir una cria així, com a mascota, suposa la mort de, almenys, 10 exemplars més si arriba des dels seus hàbitats naturals. És un missatge contrari al que hauríem de perseguir que és la protecció d’una espècie delmada per la caça furtiva o la desaparició dels ecosistemes en els quals viu”, ha afegit. Dotras ha incidit que “el que veiem en aquesta escena pot cridar l’atenció, però és una cosa que també fan humans de tres anys. L’espècie és altament social i cognitiva. El que no pot ser és un mascota en una casa”.