Es provarà a Espanya

Lego llança els seus famosos maons perquè els nens cecs aprenguin a llegir Braille

Els experts alerten que els audiollibres i programes informàtics estan fent que deixin de llegir, cosa que dificulta el seu accés al mercat laboral.

Llec Braille Bricks conté 250 maons amb l'alfabet complet, números i alguns símbols matemàtics

lego

lego

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els nens cecs ja podran tenir les seves pròpies peces de Lego. La marca ha revolucionat el mercat de les joguines llançant un producte que els pot ajudar durant l’aprenentatge del Braille.

La Fundació Lego compta ara amb el que denomina Lego Braille Bricks, maons que estan dissenyats específicament per a nens cecs i que tenen un número o lletra en Braille, tot i que l’empresa considera que poden ser utilitzats per qualsevol.

Són "totalment compatibles" amb els Lego ja existents, però sumen 250 maons amb l’alfabet complet, números i alguns símbols matemàtics. "Una inspiració per aprendre amb jocs interactius". 

És una idea en la qual treballen des del 2011 després d’una proposta de l’Associació de Cecs de Dinamarca, país que precisament ha col·laborat amb associacions del Brasil, el Regne Unit i Noruega per al seu desenvolupament.

"Amb tants audiollibres i programes informàtics hi ha menys nens aprenent a llegir braille", explica en el comunicat de Lego Philippe Chazal, de la Unió Europea de Cecs. "Això és crític perquè quan saben llegir són més independents i tenen millors oportunitats de feina".

Notícies relacionades

Per això, consideren que els famosos maons poden ajudar a suplir aquesta carència. Per reduir la dificultat, també estan preparats perquè algú que no conegui l’alfabet pugui ser capaç d’utilitzar-los, cosa que facilitaria la feina amb professors i familiars.

L’equip, que ha sigut provat en diversos països i que serà testat a Espanya a finals del 2019, s’espera que estigui a la venda per al pròxim any 2020.