Tenen menys bacteris

Els gossos són més nets que les barbes, segons un estudi

Segons aquesta investigació, tots els homes amb barba d'entre 18 i 76 anys tenen altes quantitats de bacteris i risc de malalties

Pretenien conèixer si els gossos poden encomanar malalties als homes a través del pèl facial

beanie-2562646 1920

beanie-2562646 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

La barba sempre és objecte de debats.  Sobre si escauen o no, si tenen la longitud adequada, si estan ben cuidades... Precisament per això la ciència sembla haver recollit el guant, i ja hi ha experts que analitzen la idoneïtat d’aquest polèmic pèl facial. 

La conclusió d’un estudi fet per científics suecs és clara: hi ha més bacteris a la teva barba que en el teu gos. En una investigació del’Hirslanden Clinic a Suïssa, van analitzar 18 homes i 30 gossos de diferents races per comparar. Els resultats són bastant contundents.

Segons aquest estudi, tots els homes amb barba d’entre 18 i 76 anys tenen altes quantitats de bacteris a les barbes, mentre que només 23 dels 30 gossos van tenir un resultat similar. A set dels homes investigats hi havia un seriós risc de malalties. 

Notícies relacionades

El curiós d’aquesta investigació és que va ser fruit de la casualitat, ja que només provaven de comprovar si els homes podien contreure malalties dels gossos a través de la barba

En declaracions al Daily Mail, un dels participants, el professor Andreas Gutzeit, assegura que partint d’aquests resultats “els gossos poden ser considerats com a nets si els comparem amb les barbes dels homes”.

Temes:

Gossos