GIRA 'EL MAL QUERER'

Rosalía reivindica l'avortament lliure durant el seu concert a Mèxic

Ha interpretat 'A ningún hombre consiento' amb un mocador verd, símbol de la legalització de la interrupció de l'embaràs en aquell país

rosalia

rosalia

3
Es llegeix en minuts
EFE

La cantant Rosalía ha sigut aclamada en el concert ofert aquest dissabte als afores de Ciutat de Mèxic al reivindicar l’avortament lliure en aquest país. L’artista va cantar el tema A ningún hombre, la lletra del qual comença dient "A ningún hombre consiento que dicte mi sentencia", amb un mocador verd a la mà a favor de la legalització de l’avortament a Mèxic.

Després de passar per l’Argentina i Xile, Rosalía ha portat la seva gira El Mal Querer Tour 2019 al Festival Ceremonia de Toluca (a uns 80 quilòmetres de la capital mexicana). Un públic entregat al tra-tra flamenc de la jove artista, que s’ha emocionat per l’acollida: "¿Per què tant d’afecte? Si nosaltres venim de molt lluny", va dir entre sorpresa i múrria.

I és que a ningú havia de sorprendre aquesta enorme acollida després de l’èxit que va tenir aquesta mateixa setmana la cantant de 25 anys a l’Argentina i Xile, i més sent Mèxic un dels països llatinoamericans amb una relació més estreta amb la cultura espanyola.

Rosalía (Sant Esteve Sesrovires, Barcelona, 1993) va saber ficar-se ràpidament el públic a la butxaca a l’obrir l’espectacle amb el seu ja cèlebre Pienso en tu mirá, una barreja de ritmes urbans i flamenc que va portar el públic mexicà a desgastar els seus palmells al mateix nivell que els seus malucs.

El seu costat més flamenc

Però l’espanyola no va viatjar 9.000 quilòmetres només per fer ballar el públic. I va decidir posar la pell de gallina als assistents recuperant els seus inicis més flamencs, que li van permetre projectar un raig de veu amb què va apaivagar els que la critiquen per cantar flamenc sense ser gitana.

Les llàgrimes amb què Rosalía va interpretar Catalina van traspassar l’escenari i les tres pantalles gegants que l’envoltaven per lliscar per les galtes d’un públic commogut i estupefacte davant dels seus apassionats càntics.

Una passió plasmada en l’intens color vermell amb què vestia l’artista, que va estar acompanyada d’un elenc de sis ballarines que van coreografiar fins al més mínim detall els seus èxits Bagdad i Di mi nombre.

I d’entre l’emoció, va aparèixer la Rosalía més reivindicativa, que va ser enormement aclamada al cantar "A ningún hombre consiento que dicte mi sentencia", amb un mocador verd a la mà a favor de la legalització de l’avortament a Mèxic.

Homenatge a Las Grecas

L’espanyola va optar per assecar les llàgrimes del públic amb el seu versàtil repertori, que la va portar tant a versionar Te estoy amando locamente de Las Grecas com a jugar amb els assistents al ritme de successius "oles".

El seu aplom a l’escenari havia enlluernat tant el públic que la noia es va permetre el luxe d’interrompre el concert durant un minut per fer-se un ‘selfie’ projectat a les pantalles gegants amb un filtre que li va donar uns trets més puerils.

I és que aquesta voluntat d’experimentar va ser la que va portar Rosalía a llançar la setmana passada Con altura, un senzill amb el qual es va batejar en el reggaeton de la mà del padrí d’aquest gènere, el colombià J Balvin.

Notícies relacionades

Amb aquesta cançó, Rosalía va permetre al públic recuperar el perreo que unes hores abans havia portat la seva paisana Bad Gyal, que va fer vibrar els assistents amb balls desafiadors i la seva barreja de ritmes urbans i jamaicans.

El tancament brillant de la nit va arribar de la mà de Malamente, senzill que en poc més d’un any ha convertit el tra-tra de Rosalía en un so universal projectat fins i tot a les pantalles de Times Square de Nova York.