Vist a Twitter

'Leggings', la peça de la polèmica: una mare "catòlica" demana respecte als seus fills i milers de dones li responen

Va escriure una carta a una publicació universitària per lamentar que les dones vagin "nues"

Les xarxes socials s'han inundat de fotos i comentaris per deixar-li clar que no són responsables dels actes dels homes

leggins

leggins

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els ‘leggings’ s’han convertit en objecte de la polèmica a les xarxes socials. Tot va començar amb una carta de Maryann White, una "mare catòlica" que va escriure una carta al diari The Observer, publicació de la Universitat de Notre Dame (Indiana, EUA), en la qual parla del respecte a les dones en funció d’aquesta peça.

En 'El problema dels leggings' insinua que és directament responsable dels actes dels homes que "no poden evitar" veure cossos nus. Així, narra que en una missa amb la seva família van haver de veure un grup de noies vestides amb robes ajustades i bruses de cintura alta.

"En aquest món de videojocs i vídeos musicals, les mares catòliques tenim difícil explicar als nostres fills que aquestes dones són filles i germanes d’algú. Que les dones han de ser vistes com a persones per poder ser respectades", explica. 

"Em vaig sentir avergonyida. Vaig pensar en tots els homes que hi havia al voltant i en els meus fills. No volia veure aquests cossos nus però eren inevitables. No anem nus perquè ens respectem a nosaltres mateixos, volem ser vistos com a persones i no com a cossos. ¿Pots pensar en les mares la pròxima vegada que vagis a comprar?" pregunta Maryann. 

La resposta no va tardar a arribar, i a les xarxes milers de dones van iniciar el moviment #LeggingsDayND, dia dels ‘leggings’ a la Universitat de Notre Dame, per reivindicar el seu dret a anar amb aquesta peça, omplint Twitter d’imatges en què somriuen i mostren com porten els ‘leggings’ amb normalitat.

"¿És tard per educar el seu fill?", es pregunta una noia.

"Estimada mare catòlica, el seu fill és l’únic responsable dels seus actes".

"Aquí, amb els meus provocatius ‘leggings’".

Notícies relacionades

"Seduiré els teus fills i reduiré les seves ànimes".

"No som responsables dels actes dels homes".

Temes:

Feminisme