CONNECTATS AL MÒBIL VIA BLUETOOTH

Uns guants intel·ligents tradueixen la llengua de signes a la parla

Els sensors flexibles situats a cada dit permeten quantificar la corba dels dits i processar cada lletra, que una aplicació s'encarrega de traduir i verbalitzar

guantes1

guantes1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La neboda de sis anys de Roy Allela va néixer sorda. A la petita li resultava difícil comunicar-se amb la seva família, ja que cap d’ells domina la llengua de signes. Motivat per donar-li una millor qualitat de vida, Roy Allela, un kenyà de 25 any entusiasta de la tecnologia, va treballar per al desenvolupament d’uns guants intel·ligents que converteixen els moviments de la llengua de senyals en àudio.

"Em vaig posar a imaginar com seria la vida de la meva neboda si tingués les mateixes oportunitats que tots els altres en el camp de l’educació, l’ocupació i, en general, tots els aspectes de la vida", va dir Roy, creador dels guants Sign-IO, a 'The Guardian'. "La gent, en general, a Kenya no entén la llengua de signes, així que, quan surt, sempre necessita un traductor. A llarg termini això perjudica i afecta la persona sorda en el seu progrés".

En l’actualitat, més de 30 milions de persones al món tenen discapacitats de la parla i, per tant, necessiten utilitzar la llengua de signes per comunicar-se, fet que suposa una barrera lingüística entre els usuaris d’aquesta llengua i els que no.

Així, Roy, que actualment treballa a Intel i és professor de ciència de dades a la Universitat d’Oxford, es va posar a treballar en una eina que trenqués aquesta barrera i va acabar creant els guants Sign-IO.

Els guants Sign-IO tenen sensors flexibles a cada dit, que quantifiquen la corba dels dits i processen cada lletra. Els guants, al seu torn, estan connectats a una aplicació, mitjançant Bluetooth, que s’encarrega de traduir aquesta informació i vocalitzar-la.

Els usuaris de l’aplicació poden triar el seu idioma, gènere i fins i tot el to de vocalització. La precisió dels resultats és del 93%. A més, els guants també es poden personalitzar amb diferents dissenys.

Allela ja ha provat els guants en una escola de necessitats especials al comtat rural de Migori, al sud-oest de Kenya, on l’experiència dels usuaris va ajudar a millorar alguns dels aspectes més importants dels guants, com la velocitat a la qual l’idioma es converteix en àudio.

Els guants van guanyar recentment el premi als pioners de ‘hardware’ de la Societat Americana d’Enginyers Mecànics (ASME) i Allela està utilitzant els diners del premi per obtenir prediccions vocals més precises.

Notícies relacionades

La seva intenció ara és col·locar almenys dos parells de guants a les escoles de necessitats especials de Kenya i millorar la vida dels milions de nens que pateixen una pèrdua auditiva incapacitant.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Kenya Mòbils