A França

Aquest poble ofereix vivenda gratis a qui hi munti una llibreria

La localitat de Leers, al nord del país, busca recuperar aquest tipus de negocis nou anys després que es retirés el seu últim llibreter

L'alcalde ofereix un local cèntric on poder viure i muntar el negoci

books-768426 1920

books-768426 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

En els últims temps acostumem a veure pobles, ciutats o fins i tot persones individuals que ofereixen tota mena de facilitats per mantenir ocupat un lloc, repoblar llocs o cuidar-nos d’escenes emblemàtiques. Entre aquestes facilitats fins i tot sol oferir-se vivenda gratis per animar a fer-ho

L’últim cas és a la ciutat francesa de Leers. El seu alcalde, preocupat per la falta d’una llibreria a la zona, ha manifestat el seu desig d’ajudar qui compleixi amb aquest objectiu local mitjançant la concessió gratuïta d’una vivenda, en aquest cas en format de lloguer, durant un període de dos anys. 

Així ho recullen els mitjans francesos, en els quals l’alcalde Jean-Philippe Andriès ha detallat que disposa d’un local cèntric de 35m² per a vivenda a la part de dalt més 24m² a baix òptims per convertir-se en zona de vendes, destacant que, al no pagar vivenda, qui posi en marxa el negoci tindrà rendibilitat. 

Notícies relacionades

La ciutat nòrdica, a prop de Lilla, no té cap llibreria des que el 2010 es va jubilar el seu últim venedor de llibres, una cosa que el consistori vol solucionar.  

La proposta, publicada inicialment per La Voix du Nord, ha sigut molt ben rebuda pels ciutadans francesos, que han manifestat el seu interès per fer-se càrrec d’aquest projecte. Segons l’ajuntament, han rebut diverses propostes que hauran d’estudiar.