EL JUDICI, AQUEST DIVENDRES

Dalas Review: la Fiscalia de Madrid demana 5 anys de presó per presumpte abús de menors

El polèmic 'youtuber' s'enfronta a càrrecs per ciberassetjament sexual infantil i d'abús sexual a menors de 16 anys

El ministeri fiscal demana 5 anys de presó, 11 d'inhabilitació i 9 d'allunyament

dakasreview

dakasreview

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dalas Review, un delsyoutubers amb més subscriptors a Espanya –gairebé 8,5 milions, gairebé tants com haters–, haurà de comparèixer aquest divendres, 30 de novembre, davant de l’Audiència Provincial de Madrid, on ha d’ocupar el banc dels acusats per enfrontar-se a la Fiscalia Provincial de Madrid, que l’acusa de dos delictes greus: ciberassetjament sexual infantil i abús sexual de menors de 16 anys. L’acusació demana per a Daniel José Santomé Lemus, més conegut a internet pel seu àlies, Dalas Review, 5 anys de presó, 11 d’inhabilitació especial i 9 anys d’allunyament de la presumpta víctima

Tal com informa aquest dijous El Confidencial, el youtuber canari resident a Irlanda acostuma a ser notícia pels seus polèmics vídeos, en què comenta la relació amb les seves parelles, i pels seus "afers delicats en el món offline”. 

Vet aquí un dels últims que ha pujat al seu canal:

Diverses fans l’han denunciat per presumpte assetjament, també ha firmat "contractes de relació" amb algunes de les seves ex, i dues de les seves antigues nòvies també l’han acusat de violència de gènere.

El mes de setembre passatva decidir abandonar Twitter, canal en què es definia com a "actor i escriptor" [sic], i on va protagonitzar bronques èpiques contra diverses dones. Llavors, Dalas Review va explicar que abaixava la persiana del seu perfil, obert des del 2011, després d’"haver respost molt malament a un porc que havia dit porcades contra la meva nòvia". 

"Si pogués tornar enrere, agafaria totes les hores que vaig perdre a Twitter i les faria servir per a una altra cosa que hagués resultat més efectiva i productiva", va argumentar. La seva decisió va ser celebrada estrepitosament per una legió dehaters. 

Aquest mateix dijous, al saber-se la seva pròxima visita als jutjats, unes vinyetes d’El Furillo, a El Jueves, han resumit la "merdafilosofia de Dalas".

"M’agradaria que perdis la virginitat amb mi"

En el seu escrit d’acusació, la fiscalia explica que Dalas i la presumpta víctima que va originar aquesta causa van començar a parlar per Twitter entre el juliol i l’agost del 2015. Ella llavors tenia 13 anys i ell, 22 (ara en té 25). La relació es va traslladar al setembre a Skype, on el youtuber "va començar a manifestar-li que ella li agradava i que entenia que hi havia tensió sexual entre ells. I quan ella li objectava que era menor d’edat, ell li manifestava que això era una tonteria", tal com explica l’escrit.

Segons l’acusació, Dalas "va demanar a la noia que esborrés totes les converses que tenien perquè els seus pares no s’assabentessin de res". També "li proposava mantenir relacions sexuals i li va demanar que li enviés una foto d’ella despullada, però ella s’hi va negar". De tota manera, "ell li va enviar una foto amb el tors nu a ella".

L’escrit de l’acusació recull que el 2016, quan el youtuber va publicar el seu primer llibre, Fugitivos en el tiempo, la Policia Nacional ja sospitava que quedava amb les seguidores al seu hotel. Va ser en una d’aquelles presentacions, a La Casa del Libro de Madrid, quan Dalas i la seva presumpta víctima es van conèixer en persona. "Allà es van saludar i només van parlar durant uns instants, malgrat que ell li va demanar que s’escapés a la nit i se n’anés a un hotel amb ell, però ella també s’hi va negar".

Tocaments al Retiro

Després van començar a enviar-se whatsaps i van quedar al febrer a l’estació d’Atocha. Després van anar al Retiro. Allà, segons l’escrit, ell li va fer un petó a la boca, i va arribar a fer-li tocaments a la zona vaginal i als pits per sobre de la roba, mentre li deia frases com "m’agradaria que la primera vegada que ho facis sigui amb mi" i "m’agradaria follar-te", indica el text.

A partir d’aquesta data, Dalas "continua enviant-li missatges i efectuant trucades de manera reiterada per tornar a quedar amb ella, fins al mes d’abril", acaba el relat de la fiscalia.

El Confidencial va contactar amb el youtuber perquè donés a conèixer la seva versió dels fets, i en aquesta captura de pantalla es pot llegir la seva resposta: 

Violència de gènere

Dalas Review va ser denunciat per les seves exparelles, Ingrid Míchel (SoyMia) i María Rubio (Miare)Dalas Review va Ingrid Míchel (SoyMia)María Rubio (Miare), que el 2016 el van acusar de violència de gènere. El primer cas es va arxivar per falta de proves, i el segon segueix amb el seu procés d’instrucció.

Diverses fans també han denunciat coacció del youtuber per aconseguir fotos despullades seves. Ell ha assegurat en diversos vídeos que tot és una conspiració femenina per fer malbé la seva imatge i titllar-lo de masclista. Ho ha explicat en vídeos com Niñatas que me quieren follar pero me odian. 

Notícies relacionades

Des de l’any passat Dalas viu amb la seva parella, la youtubera Lizy P  (4 milions de subscriptors) a Irlanda, per evitar l’assetjament dels fans i perquè "els impostos a Espanya són horriblement alts".

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Youtubers