GRAN DIFICULTAT

Aquest aeroport de l'Himàlaia és tan complicat que només 17 pilots estan qualificats per aterrar-hi

La pista d'aterratge de la vall de Paro, a Bhutan, un dels aeroports més complicats i perillosos del planeta

captura-4

captura-4

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Situada en les profunditats d'una vall a 2.235 metres sobre el nivell del mar al costat del riu Paro i envoltada per les muntanyes de l'Himàlaia de pics de fins a 5.500 metres se situa la pista d'aterratge de la vall de Paro, a Bhutan, un dels aeroports més complicats i perillosos del planeta.

En l'actualitat, només 17 pilots estan qualificats per aterrar en la seva pista de 1.200 metres de llarg pel veritablement complicat de la seva situació geogràfica.

Per fer-nos una remota idea, els pilots s'enfronten a maniobres espinoses en les quals han de fer virar la nau un angle de 45º abans de descendir ràpidament a la pista. Per a més dades, hi ha un punt en el qual la part inferior de l'avió s'aproxima perillosament al cim de la muntanya fregant les cases situades als penya-segats. I això, sense comptar amb les maniobres prèvies a l'aterratge de fer ziga-zagues per les muntanyes de l'Himàlaia.

Notícies relacionades

Per tot això, els vols a Paro només estan permesos quan es compleixen les condicions d’aproximació visual adequades. És a dir, des de l'alba fins a l'ocàs. Res de vols nocturns.

L'aeroport no és gran i només opera amb tres aerolínies: Buddha Air, Tashi Air i Druk Air. Els vols des de l'aeroport tenen com a destinació d'interès l'est d'Àsia, com són: Bangkok, Bagdogra, Katmandú, Delhi, Dacca, Gaya, Guwahati i Jak

Temes:

Himàlaia