graciosa reacció

Fúria espanyola contra els ianquis: així 'es venja' Pérez-Reverte dels EUA per retirar una estàtua de Colom

L'escriptor tuiteja un vídeo d'El Príncipe Gitano cantant 'In the ghetto': "Amb dos collons"

fcasals31740116 madrid 06 11 2015 icult  el escritor y periodista arturo per170830154613

fcasals31740116 madrid 06 11 2015 icult el escritor y periodista arturo per170830154613

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Los Angeles (EUA) ha retirat una estàtua de Cristòfor Colom dels seus carrers i a l’escriptor espanyol Arturo Pérez-Reverte no li ha provat gens bé la decisió, presa com "un acte de justícia reparadora" per als "habitants originals". L’estàtua de Colom feia 45 anys que era en aquest parc de Los Angeles.

"L’estàtua de Cristòfor Colom reescriu un capítol tacat de la història i idealitza l’expansió dels imperis europeus i l’explotació dels recursos naturals i els éssers humans", va afirmar Hilda Solís, supervisora del comtat de Los Angeles, en declaracions a la cadena local NBC4.

El també acadèmic de la RAE va voler entrar en la polèmica a través de Twitter, i es va servir de la ironia per a això:

En concret, el literat enaltia el llegat hispà als EUA, fins i tot admetent que "Espanya, els governants i polítics acomplexats de la qual són incapaços de fer-se respectar ni dins ni fora, s’hagi convertit, o ens hagin convertit ells amb la seva incompetència, covardia i vilesa, en el pallasso del món i en un zero a l'esquerra".

Notícies relacionades

Finalment, es "venjava" d’"els ianquis" amb "fúria espanyola", utilitzant per a això una interpretació d’El Príncipe Gitano d’‘In the ghetto’. "Pegant-los on els fa més mal. Amb dos collons", acabava.

El Dia de Colom, el primer dilluns de la segona setmana d’octubre, és festa nacional als Estats Units des del 1937, tot i que diversos estats com Hawaii, Alaska i Dakota del Sud no la celebren.