Extorsió a menors

Un pare culpa Youtube, WhatsApp i l'Estat francès del suïcidi del seu fill després de jugar al Momo Challenge

La família nega la mort voluntària del noi, que va participar en un joc que busca el xantatge 'online'

momo

momo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La mort d’un noi de 14 anys a França a mitjans d’octubre ha portat el seu pare a denunciarYoutube, WhatsApp, una xarxa de cites per a adolescents i l’Estat francès per "posar en perill la vida dels altres", segons ha confirmat el fiscal de la ciutat de Rennes, Nicolas Jacquet.

La família nega que el noi s’hagi suïcidat després que el seu cos fos trobat mort a la seva habitació, penjat d’un cinturó de quimono. El pare ha assenyalat que el seu fill va participar en el joc Momo ChallengeMomo Challenge, una forma de xantatge a la xarxa dedicada a obtenir, entre altres finalitats, imatges d’índole sexual.

Notícies relacionades

"Jo acuso YouTube, Whatsapp i la web de cites de no protegir els joves. Sento que l’Estat no ha tingut prou en compte els perills que aquests llocs representen", ha lamentat el denunciant.

La policia francesa va advertir el 2017 sobre els riscosd’un joc similar, la Balena BlavaBalena Blava, estès a través de les xarxes socials, que obligava a afrontar continus desafiaments, cada vegada més perillosos, fins al’última prova: el suïcidi.