similar al de la 'Balena Blava'

Un jove francès se suïcida per un repte de Whatsapp

La policia francesa investiga la relació del suïcidi del jove amb el joc viral 'Momo Challenge'

abertran41675359 redes sociales180905194653

abertran41675359 redes sociales180905194653 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
AFP / Rennes

La policia francesa ha obert una investigació després de la mort d’un jove de 14 anys que suposadament participava en el ‘Momo Challenge’, un joc que es va fer viral fa uns mesos a través de Whatsapp. Segons les autoritats, es tracta d’un repte macabre en què s’amenaça i s’incita els participants a cometre actes perillosos.

L’adolescent, habitant de la ciutat de Rennes, va ser trobat a la seva habitació penjat amb el cinturó del seu quimono.  La policia local ha iniciat una investigació per aclarir les circumstàncies al voltant de la mort del jove. De moment, s’apunta a una possible “incitació al suïcidi”, ja que en el joc s’exigeix dur a terme els reptes i en cas contrari s’amenaça amb la publicació de fotos privades, segons el Fiscal Públic de Rennes.

 Alerta als joves

La família ha declarat que el jove “no s’ha suïcidat de manera conscient”, sinó que ha seguit “el repte Momo” un joc que feia temps que seguia i que pelsdesafiamentsproposats ja li havia causat danys com autolesions al cos. La família ha volgut “sobretot alertar la població perquè no es torni a repetir un drama d’aquesta naturalesa”.

Notícies relacionades

A més, el diputat del partit de La République en Marche (LREM) Gabriel Attal s’ha dirigit al ministre de l’interior, Gérard Collomb, per alertar dels perills del ‘Momo Challenge’.

La primavera passada, la policia francesa també va alertar d’un joc semblant,‘La Balena Blava’, que proposava als participants estar 50 dies fent desafiaments cada vegada més perillosos fins a l’etapa final: el suïcidi.