ACCIÓ HEROICA

Un nen de 4 anys salva la vida a la seva mare a Lleó

El petit va trucar al 112 després de veure com la dona quedava inconscient després de patir una davallada de sucre

ambulanciaemergenciasmadrid

ambulanciaemergenciasmadrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Un heroi de quatre anys. Aquest és Luca, el petit que va aconseguir salvar la vida de la seva mare, que s’havia esvaït després de patir una davallada de sucre, segons ha relatat aquest dijous el seu pare al programa de ràdio ‘Hoy por hoy’. Els fets es van produir a la localitat de San Miguel del Camino, a Lleó.

La mare, que és diabètica, porta instal·lada una bomba d’insulina per evitar haver de punxar-se. No obstant, aquell dies, quan es va fer la migdiada, la bomba li va injectar per error més insulina de la necessària, la qual cosa va fer que patís una davallada de sucre que va provocar que quedés inconscient i caigués rodona a terra.

El petit, al veure-la, “va agafar el telèfon de la seva mare, el va desbloquejar i va trucar al 112 dient ‘la meva mare està dolenta’”, ha explicat el seu pare. El nen va acostar l’aparell a la dona, que aparentment va arribar a dir alguna cosa, tot i que posteriorment no recorda el què. El petit Luca els va dir als operadors d’emergència la direcció de la vivenda i que ell els obriria la porta. En total, va dir 10 vegades al 112.  “Ell no és gaire conscient del temps, li van dir 10 minuts i van tardar vint i Luca continuava cridant”, ha explicat el seu pare. 

Notícies relacionades

L’home ha explicat que a l’escola on va, la professora ha ensenyat els nens de la classe de Luca com cridar a emergències. “Luca va recordar tot el que li havien explicat i ha servit perquè la seva mare estigui bé. És gràcies a ell, la seva mare podria estar en coma i la seva germana deshidratada”.

Calmar la germana petita

Les accions del nen no van acabar allà, ja que, a més, es va encarregar de la seva germana petita, que s’havia posat a plorar. “La seva germaneta es va posar a plorar. Ell la va treure del cucut, la va bressar als seus braços, quan es va calmar la va deixar al cucut i després van arribar els d’Emergències”, ha relatat el pare.

Temes:

Lleó