CITA D'EMPRENEDORS A MONTJUÏC

10 invents 'made in Spain' que no se't van acudir a tu

Les creacions patentades d'emprenedors sobrats d'idees busquen mecenes a la fira Biz Barcelona 2018

inventos

inventos
speedhair
beylinaok
eficienciaenergetica
skincam
gafasespejo
mesa-de-trabajo-16
erizook
willart
fundaantiespas
recogekk

/

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No són nil’Inspector Gadget , que es treu accessoris futuristes de sota de la gavardina, ni MacGyver que fabrica dinamita amb un grapat de sal, sucre i insecticida. A la vida real, els inventors són persones creatives sobrades d’idees que imaginen nous productes per millorar la qualitat de vida de tothom. Un grapat d’ells de Barcelona, i també d’altres ciutats, com Santiago de Compostel·la, Mallorca, Sevilla, Lleó o Madrid, presenten els seus enginys made in Spaina la fira d’emprenedors i pimes Biz, que se celebra al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona aquest dimecres i dijous, 30 i 31 de maig. La majoria tenen ja patent en l’àmbit internacional però busquen empreses que els ajudin a arribar al gran públic. Vet aquí 10 invents que s’hi presenten i que no se’t van acudir a tu abans:

1. Speedhair

L’Speedhair permet als usuaris de casc cuidar-se la melena. / INVENTOS EUREKA

Des dels 16 anys, Miriam Macaliff es mou amb motocicleta i utilitza el casc amb assiduïtat. Sempre l’ha preocupat lluir en bones condicions la seva llarga melena. Per això, ella mateixa se les ha empescat ara, que està lliurada a la seva professió –és tutora hipotecària– i a la seva família –és mare de tres nens–, per trobar una enginyosa solució. El sistema Speedhair recull els cabells llargs de qualsevol usuari de casc dins d’un material flexible, lleuger, transpirable i impermeable.

2. Beylina

Estudiants de Lleó han aconseguit un suc de fruites per a persones amb un alt rendiment físic. / INVENTOS EUREKA

Cinc estudiants de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleó han tirat endavant el seu últim any de carrera una innovadora beguda, Beylina, a base de suc de meló, puré de plàtan i alga espirulina que té un alt contingut en vitamina C i potassi, per la qual cosa es recomana a persones que practiquen esport. El seu gran avantatge és que ajuda a millorar l’absorció del ferro i a mantenir la pressió arterial normal. El producte va aconseguir la tercera posició en el Premi Nacional ACTA/CL al Desenvolupament de Nous Productes Alimentaris 2017.

3. Radiadors de màxima eficiència

¿Aire condicionat amb radiadors? Ja és possible. / INVENTS EUREKA

José Luis Gándara ha creat un dispositiu amb ventiladors que es pot acoblar a qualsevol instal·lació de radiadors, i que promet resultats superiors als d’un terra radiant. Sense necessitat de fer obres, la plataforma es col·loca amb abraçadores a la part inferior dels radiadors. Estèticament queda integrat i, el millor de tot, multiplica la calor quan s’utilitza la calefacció però també aconsegueix l’efecte d’aire condicionat si es fa passar aigua freda pels tubs metàl·lics.

4. Skincam

Aquesta càmera HDMI amb il·luminació led s’adapta a qualsevol dispositiu de tractament estètic. / INVENTS EUREKA

El dispositiu de Richard David Amaro s’acobla a altres aparells de tractament estètic corporal, com màquines de depilar o d’afaitar, i permet veure zones fora del camp visual en temps real –via Bluetooth a través d’un smartphone. Es tracta d’una càmera HDMI amb objectiu gran angular per registrar en detall la zona de la pell que s’ha de tractar. La skincam porta leds i una pinça adaptable que es pot col·locar en qualsevol dispositiu. 

5. Ulleres amb efecte retrovisor

Les ulleres amb efecte retrovisor ajuden a anar sense por per la carretera. / INVENTOS EUREKA

Es tracta d’unes lents convencionals amb un plus per a ciclistes. Amb una muntura binocular, les ulleres de Luis López Muñoz porten unes lents més amples, ja que als laterals externs incorporen una làmina de mirall, bé de reproducció ordinària (1/1) o gran angular, per donar amplitud de visió i mostrar el camp que queda darrere l’esportista. L’invent també està pensat per a agents de seguretat.

6. Traxphone

Amb una simple clavilla es poden transferir dades i càrrega de mòbil a mòbil. / INVENTOS EUREKA

L’avantatge d’aquesta enginyosa carcassa és que no necessita cables i el seu ús és totalment segur i privat. Xavi Moré ha ideat una clavilla que s’incorpora al mòbil i que permet intercanviar dades i carregar l’smartphone sense el risc d’exposar-se a xarxes insegures. Entre els avantatges també hi ha que permet transmetre la bateria d’un dispositiu a un altre, i compartir aplicacions i duplicar pantalles.

7. Willart

Elements decoratius d’interior fabricats amb escuma de poliuretà i pedra molta. / INVENTOS EUREKA

La idea de Guillermo Porcel és simple però té múltiples aplicacions: amb escuma de poliuretà i picadís es pot donar forma, textura i color a gairebé tot. El resultat és un aspecte de pedra de mar natural però molt més lleugera. A les Balears ja es forren parets i es fan arcs i columnes amb aquesta tècnica, però amb Willart es pot aplicar a interiors: rellotges de paret, suports per a testos, prestatgeries, rètols, aplics de llum...

8. Forterizo

El dispositiu Forterizo té com a finalitat exercitar la musculatura de les mans. / INVENTOS EUREKA

La finalitat d’aquest simpàtic artefacted’Olexandr Punchenko  és, sobretot, terapèutica. La idea va partir d’una investigació mèdica realitzada pel Centre d’Investigació Biomèdica Pennington de Louisiana, als Estats Units, que assegura que la força muscular de les mans és una de les claus d’una vida longeva i sana. Amb aquesta idea va néixer Forterizo, compost per un dipòsit central amb quatre tubs flexibles translúcids i uns quants eriçons o peces cilíndriques de diferents colors. L’objectiu és superar la resistència dels tubs i colar els animals a l’esfera central.

9. Funda antiespia

La funda inclou una cortineta que tapa la càmera de l’smartphone per evitar les mirades d’intrusos. / INVENTOS EUREKA

Amb només 21 anys, Xián Cambeiro ha patentat una funda pensada per a dispositius electrònics amb càmera integrada. Consta d’una part mòbil senzilla i fàcil de manipular (tipus cortineta) que bloqueja físicament la càmera del dispositiu. Es poden evitar, així, el robatori d’imatges o vídeos del nostre entorn personal.

10. Bossa pipicà

Aquesta bossa per recollir les caques i orines dels animals de companyia neteja, a més, la superfície on defequi l’animal. / EUREKA

Notícies relacionades

Aquesta bossa ideada per José Antonio Gómez permet retirar la defecació i/o absorbir els líquids evacuats i, simultàniament, realitzar una escombrada sobre el terra que deixa la superfície perfectament neta.

Segueix Extra  a Facebook