La infanta Sofia fa avui 11 anys

2
Es llegeix en minuts

La infanta Sofia fa avui 11 anys, un aniversari que, igual que els anteriors, la família reial té previst celebrar en privat. L'última vegada que es va veure en públic la infanta va ser fa tres setmanes, el 8 d'abril, quan va anar, juntament amb els seus pares, els reis; la seva germana, la princesa Leonor, i la seva àvia, la reina Sofia a visitar el rei Joan Carles a l'hospital Sanitas La Moraleja, on es recuperava d'una intervenció quirúrgica en un genoll.

A l'escena de la seva arribada al centre hospitalari, el protagonisme davant dels mitjans informatius es va centrar en la reina Letícia, la princesa Leonor i la infanta Sofia, dels gestos de les quals van estar molt pendents els fotògrafs i els càmeres de televisió després de les polèmiques imatges preses, una setmana abans, sobre l'aparent topada a la sortida de la missa de Pasqua a la catedral de Palma.

Abans de la seva assistència juntament amb la resta de la família reial a aquell ofici religiós, després del qual tots sis es van deixar fotografiar pels mitjans gràfics, la filla menor dels reis havia acompanyat també els seus pares i els seus avis en la imposició del collaret del Toisó d'Or a la seva germana per part del seu pare, acte celebrat al Palau Reial el 30 de gener, el dia que Felip VI feia 50 anys.

Paloma Rocasolano i Constantí de Bulgària, els padrins

La infanta Sofia va néixer el 29 d'abril del 2007 a la clínica Ruber Internacional de Madrid, un any i mig després i al mateix lloc que la seva germana Leonor. Va ser batejada el 15 de juliol als jardins del palau de la Zarzuela davant de tota la família reial i els representants de les altes institucions de l'Estat.

Paloma Rocasolano, la seva àvia materna, i el príncep Constantí de Bulgària, fill del rei Simeó, van ser els padrins de la segona filla de Felip i Letícia, que actualment estudia cinquè curs de Primària a l'escola madrilenya Santa María de los Rosales, on la seva germana cursa primer d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Igual que va passar amb Leonor el maig del 2015, Sofia va rebre el 17 de maig de l'any passat el sagrament de la comunió en una cerimònia religiosa col·lectiva junt amb els seus companys de curs, vestida amb l'uniforme de l'escola, a la parròquia de Nuestra Señora de la Asunción de Aravaca, a la qual va acudir la resta de la família reial junt amb els seus avis materns i la seva besàvia.

Notícies relacionades

EMBED 'SEGUEIX EXTRA A FACEBOOK'

Segueix Extra  a Facebook