BENVINGUDA EMOCIONANT

Així rep una escola un noi amb síndrome de Down pentacampió de natació

Alumnes i professors de l'escola extremenya ovacionen Guillermo Gracia després d'aconseguir cinc medalles d'or als Campionats d'Espanya de natació

fotonoticia 20180417202345 640

fotonoticia 20180417202345 640

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Guillermo Gracia, un noi de 14 anys amb síndrome de Down, ha sigut rebut com un heroi a l'arribar a l'escola Santa Cecilia Las Carmelitas, de Càceres, després de convertir-se al mes de març en pentacampió dels Campionats d'Espanya de natació de la Federació d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEDDI).

Tot i ser el participant més jove del campionat, Gracia va guanyar cinc medalles d'or de forma implacable, a més de batre el rècord d'Espanya en els 200 metres estils i aconseguir dues mínimes que el classifiquen per a l'europeu d'INAS, que se celebrarà a París al juliol. En la seva curta carrera esportiva, el nedador ja acumula 15 medalles en campionats d'Espanya i ha batut fins ara una desena de rècords nacionals.

No obstant, un dels moments que més recordarà l'extremeny ha tingut lloc fora de la piscina, concretament al tornar a l'escola, on tots els alumnes i professors han sortit al carrer per rebre'l entre aplaudiments i crits d'alegria.

Els vídeos que han difós a Facebook l'escola i el centre esportiu on s'entrena el noi (El Perú Cáceres Wellness) no deixen indiferent a ningú. S'hi veu Gracia arribant a l'escola, visiblement emocionat, mentre una multitud coreja el seu nom.

El jove estudiant de segon d'ESO, que ha dedicat els seus triomfs al seu germà Mauro, s'ha mostrat "content i feliç" després de ser homenatjat pels seus companys, que li han regalat un barnús esportiu amb l'escut de l'escola i li han donat ànims per a les futures competicions.

               Segueix l'Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades