ENTRETENIMENT 'LOW COST'

El nou art dels mil·lennistes del Japó: polir boles d'alumini

Youtube s'omple de tutorials de com aconseguir esferes perfectes amb un rotllo de paper de plata, invenció d'un jove amb talent

alluminniumball

alluminniumball

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

L'última moda en tutorials japonesos comença a arribar a Occident, entre la fascinació i l'estranyesa que proposa el nou repte nipó de crear art a partir d'un rotllo de paper d'alumini. Resulta que un joier japonès amb talent conegut com a Puchuco està causant furor per la seva invenció de fer esferes brillants i perfectes donant forma i polint una bonica pilota de paper de plata.

El resultat final s'assembla a una bola de petanca resplendent. Però per a això es necessiten com a mínim 20 metres de paper d'alumini al qual s'haurà d'anar donant forma a cop de martell i polint amb paper de vidre i, després, amb una drap sec. Un treball minuciós amb el qual entretenir-se i fer ioga mental casolà a un mòdic preu.

Ho explica el youtuber Sky-Tom en el vídeo que va iniciar el repte al Japó. Però després van arribar més tutorials dels seus compatriotes, fins que va saltar a Occident, on hi ha valents que van més enllà i fan proves amb bojos experiments amb la bola, com posar-la cinc minuts al microones (una bogeria o directament un muntatge). 

Altres disfruten partint-la pel mig amb una serra com si fos unmacaronmetàl·lic:

O amb una destral:

Notícies relacionades

O passant-la per una trituradora:

Segueix Extra a Facebook