ADVERTÈNCIA DE L'OCU

¿Què és l''slime', la joguina de moda als col·les que l'OCU considera perillosa?

Augmenten les intoxicacions amb aquesta massa viscosa que molts nens fabriquen a casa amb ingredients com l'àcid bòric

slime kura-kura tbilisi georgia

slime kura-kura tbilisi georgia

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa algunes dècades els nens flipaven passant-se de mà en mà el moc verd que es comercialitzava amb el nom de Blandiblú. Com totes les modes, aquesta també ha tornat, i amb força, entre els col·legials d'avui. No obstant, ara el que es porta és fabricar-se un mateix el seu propi slime,slime que és l'èxit actualitzat del divertimento viscós.

El nou "moc d'unicorn" -el que barreja els colors de l'arc iris amb tocs de purpurina, que a més d'il·luminar fa que cruixi l'invent- , o "moc de goril·la" -el que tira a verdós- o "moc boig" -en quantitats industrials- es pot elaborar a partir de multitud d'ingredients Youtube n'és ple de tutorials que s'han viralitzat entre els més petits.

Bòrax, un àcid perillós

Amb pega, bicarbonat, argila, dissolvent, pasta de dents, ambientador i també amb àcid bòric. Aquest últim element, que s'utilitza per donar-li consistència a la massa enganxosa i que es ven en farmàcies, per exemple, pot ser perjudicial si no es manipula adequadament, i arriba a causar cremades.

Davant els casos d'abrasions detectats, l'OCU informa els pares dels perills que poden comportar alguns slimes casolansslimes. I és que l'àcid bòric (bòrax) és una substància tòxica que s'utilitza com a producte oxidant i blanquejant. El bòrax està present en molts productes de neteja que s'adquireixen en drogueries i farmàcies.

L'organització de consumidors recorda que la ingesta petita de l'àcid bòric pot provocar símptomes gastrointestinals així com lesions cutànies i abrasions per la seva manipulació. Si se'n prenen quantitats més grans, pot causar arrítmies, convulsions i insuficiència renal. En cas de toxicitat severa es pot requerir un rentat gàstric.

Una nena juga amb la seva pròpia pasta gelatinosa casolana.

Casos a Navarra

A finals del mes passat, per exemple, el departament de Salut del Govern de Navarra, a través del Servei de Pediatria del Complex Hospitalari de Navarra i de l'Institut de Salut Pública i Laboral, va alertar de l'augment d'intoxicacions causades per la preparació casolana de slime.

Segons va informar també Facua, "amb freqüència les intoxicacions es produeixen per omplir ampolles d'aigua amb solucions d'àcid bòric, ja que al ser transparents es confonen fàcilment amb l'aigua i es beuen erròniament". Des del departament de Salut navarrès s'ha recomanat als progenitors que vigilin que les gelatines elàstiques amb què juguen els seus fills no contenen bòric. 

Notícies relacionades

A continuació, cinc exemples de slime casolà que no conté àcid bòric:

Segueix Extra a Facebook

Temes:

Nens Joguines