PERILLOSA TENDÈNCIA

Torna el perillós repte viral d'esnifar un condó

reto

reto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nou repte viral ha tornat a copar les xarxes socials amb vídeos de joves unint-se a la moda. Aquesta vegada es tracta del repte del condó, un polèmic joc viral que no té res a veure amb aquell succedani de l'IceBucketChallenge (el repte de la galleda d'aigua gelada), que consistia a llançar-se a sobre un preservatiu ple d'aigua.

Aquesta vegada, el disbarat va més enllà, i consisteix a inhalar un preservatiu per l'orifici de la nas expulsar-lo posteriorment per la boca, una barbaritat que ha fet saltar totes les alarmes del sector mèdic, que adverteix dels perills i les greus conseqüències que pot tenir només el fet d'intentar-ho: és fàcil que el condó, fet de làtex, es quedi encallat a les vies respiratòries, i arribi a causar ofegament i, fins i tot, la mort. A més, el lubricant que tenen els preservatius poden causar al·lèrgies i infeccions

No és la primera vegada que el col·lectiu mèdic adverteix del risc de practicar la moda dels anomenats, en anglès, challenges. Fa uns dies, l'avís de perill venia per l'aprimament extrem que es demana als que segueixen el repte de la dieta Ventafocsdieta Ventafocs. Però, sens dubte, el que més perills comportava és el repte de la balena blavabalena blava, un dels primers (i més extrems) a atemptar contra la integritat física dels seus practicants i que, de fet, desembocava en el suïcidi.

Una dècada de repte ara viralitzat

Encara que el repte s'ha popularitzat en els últims dies, aquest no és tan nou com sembla. Des del 2007, data en què hi ha registre del primer vídeo d'aquest tipus a Youtube, el repte del condó ha estat present a internet i les xarxes socials de forma intermitent. De fet, el repte té fins i tot un canal propi a Youtube, creat el 2013 i que té més d'un centenar de gravacions.

Notícies relacionades

En una columna d'opinió publicada a la revista Forbes el dia 31, Bruce LeecolumnaopinióForbes ForbesBruce Lee, professor de l'Escola de Salut Publica Johns Hopkins Bloomberg, ubicada a l'estat de Maryland (EUA), s'ha referit al repte que ha tornat a posar-se de moda: "¿Quan usar un condó ha sigut mala idea? Quan intentes inhalar-lo pel nas i expulsar-lo per la boca (…). Fins i tot si s'aconsegueix realitzar el repte de forma exitosa, inhalar un condó pel nas deu ser bastant incòmode i, segurament, molt dolorós. 'Val la pena tot això només per uns m'agrada [likes]?", s'ha preguntat l'acadèmic.

Segueix Extra a Facebook