La Família Reial assisteix a missa de resurrecció a Palma

El rei emèrit se suma per primera vegada a aquesta tradició des que va abdicar el 2014

fcasals42742238 king felipe vi of spain  r  jokes with his daughters princes180401152354

fcasals42742238 king felipe vi of spain r jokes with his daughters princes180401152354 / JAIME REINA

1
Es llegeix en minuts
EFE / PALMA DE MALLORCA

Els reis Felip i Letizia, les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, i els reis emèrits Don Joan Carles i Doña Sofía van assistir ahir a la missa de diumenge de resurrecció a la catedral de Palma, que va ser presidida pel bisbe d’aquesta diòcesi, Sebastià Tartavull. La presència dels reis va causar gran expectació entre els fidels i els turistes, nacionals i estrangers, que van oferir una càlida benvinguda a la família reial quan va entrar al temple gòtic mallorquí, amb aplaudiments i crits de «Visca el Rei» i «Visca Espanya».

És el quart any consecutiu que els reis Felip i Letizia assisteixen amb les seves filles a la missa pasqual de la seu mallorquina, consolidant una tradició de la família reial, que habitualment passa per Setmana Santa uns dies de descans a la seva residència de Marivent.  Aquest any la novetat va ser la presència de Don Joan Carles, que des de la Setmana Santa del 2014, any en què va abdicar, no assistia a aquest acte religiós.

Poc abans del migdia,  va arribar la família reial en dos cotxes: al primer, els reis Felip i Letizia amb les seves filles, i en un altre, Don Joan Carlos i Doña Sofia. La família reial va ser rebuda a l’entrada del temple catedralici pel bisbe de Mallorca, la delegada del Govern a les Illes Balears, María Salom, i per membres del capítol catedralici.

Notícies relacionades

Abans d’entrar per assistir a missa, tots ells van posar davant un nombrós grup de fotògrafs i càmeres de televisió i van saludar el públic que els victorejava. I després de la missa de Resurrecció, els membres de la família reial  van tornar a aturar-se i es van acostar al públic congregat. tot seguit  van pujar als cotxes i van marxar cap a la seva residència.

Ahir, 1 d’abril, coincidia amb els 25 anys de la mort de Don Joan de Borbó, avi patern de Felip VI, que presidirà demà, dimarts, una missa commemorativa al monestir de San Lorenzo de El Escorial (Madrid), on reposen les seves restes a l’espera d’una ubicació definitiva al Panteó de Reis.