Les cinc instagrameres i les cinc 'youtubers' del moment

Les dones 'influencers' comencen a despuntar en un món dominat per homes

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fet que els treballs del segle XXI hagin variat respecte als del XX no es tradueix necessàriament en una millora de les condicions laborals. Però sí que és cert que les noves tecnologies han ajudat a crear nous perfils de treball impensables fins fa relativament poc.

Un clar exemple d’això és l’aparició de la figura de l’influencer, que es guanya la vida depenent de la xifra de seguidors que tingui als seus canals d’Instagram, Youtube o qualsevol altra plataforma o xarxa social. I és un món bàsicament masculí, encara que cada vegada menys.

Instagram, per exemple, una xarxa social molt més volàtil i amb seguidors que es mouen més que en altres plataformes com Youtube o Twitter, està cada vegada més copat per dones.

Deixant de costat les influencers espanyoles de la moda, com Aida Domènec (Dulceida) o Sara Carbonero, hi ha cinc instagrameres espanyoles que es reparteixen el pastís de la xarxa social de la imatge són:

1. Cindy Kimberly (@wolfiecindy)

La instagramera Cindy Kimberly, famosa perquè la va buscar Justin Bieber fa uns anys

Un cop del destí va fer que el nombre de seguidors d’aquesta model holandesa, establerta a Dénia (Alacant) es multipliqués de la nit al dia de forma exagerada. ¿El motiu? El cantant Justin Bieber, un dels famosos més influents del món (amb 97 milions de seguidors a Instagram) va publicar una foto de la noia amb el text «Oh, Déu, ¿Qui és ella?». I la va trobar. Aquest va ser el punt d’inflexió que va marcar l’abans (anònim) de Cindy i el després. Gràcies a aquesta fama, la nòvia espanyola de Bieber va pujar a les passarel·les i va sumar-se a la seva llista de fans. En l’actualitat, té més de quatre milions de seguidors a Instagram.


2. Paula Echevarría (@pau_eche)

Paula Echevarría, el 26 de febrer, a Madrid / JUANJO MARTÍN (EFE)

L’actriu asturiana, ex del cantant David Bustamante, no és només una de les intèrprets del moment, també triomfa pels seus looks i per les imatges que penja a les seves xarxes socials. Amb 2,1 milions de (fidels) seguidors des que va iniciar el seu camí a Instagram, el maig del 2012, Echevarría ha compartit amb els seus adeptes moments en família, amb els seus companys de feina, amb els seus amics i amb molts altres famosos, com Sara Carbonero, Alaska o Álex González, per posar-ne només uns exemples.

L’actriu també posa imatges dels productes de bellesa que usa i de la roba i complements que es posa, cosa que li ha valgut crítiques de molts usuaris d’internet, que consideren que publicita aquests productes perquè li surtin gratis.


3. Paula Gonu (@paulagonu)

La instagramera Paula Gonu

La jove catalana Paula Gonu ha passat en menys de dos anys de tenir 200.000 seguidors a acostar-se al milió i mig. La noia, llicenciada en Publicitat, puja imatges i vídeos dels seus viatges –festes, platges i paisatges idíl·lics...– amb gran naturalitat i frescor. Tot va començar amb un viatge a Formentera i, des d’aleshores, comparteix amb els seus seguidors tot el que se li ocorre, des de fotos i vídeos amb el seu nòvio Álex Chiner –amb qui se’n va anar a viure fa uns mesos– a paròdies de la seva música preferida. Paula també ha parlat de les seves coses més íntimes i, en diverses ocasions, ha explicat la història del seu germà adoptat Víctor, un jove nascut a Ucraïna amb la síndrome alcohòlica fetal. 


4. Laura Escanes (@lauraescanes)

Laura Escanes, en una imatge del seu compte d'Instagram.

Era una estudiant de Periodisme com qualsevol altra de les milers que hi ha a Espanya fins que es va fer pública la seva relació amb el publicista Risto Mejide. Des d’aleshores, Laura Escanes no només ha vist créixer el seu nombre de seguidors a Instagram (en té més d’un milió), sinó també la seva exposició a les mirades alienes: recentment ella mateixa va denunciar que havia sigut víctima d’assetjament sexual a Instagram. El gener passat, algú no identificat li va fer insinuacions del tipus «com que m’agradaria rosegar aquests llavis», «donaria el que fos per veure’t els pits» o «com m’excita que fiquis la teva maneta a l’escot».

A la noia li plouen les crítiques de tot arreu: quan confessa que s’ha fet un retoc quirúrgic als llavis i quan participa en un vídeo, juntament amb Dulceida i altres influencers, per trencar amb els prejudicis corporals de les dones. 


5. Melo Moreno (@yellowmellowmg)

La 'influencer' Melo Moreno

Triomfa a Youtube i puja com l’espuma a Instagram. Melo Moreno, que s’autodefineix com a cantant, músic, actriu i viatgera (no necessàriament en aquest ordre) és la monologuista per excel·lència de les xarxes i plataformes socials, en què publica els seus vídeos sobre temes seriosos (i no seriosos) donant-los la seva particular visió i amb tocs d’humor. 

Com a youtubera, és l’única dona que pot relacionar-se amb els autèntics líders de la plataforma de vídeos, com ElRubius. I compta amb una fita històrica: el seu primer single com a cantant, Phantom Limb (2015) va desbancar a iTunes la mateixa Lady Gaga. Potser per això, aquesta noia nascuda a Perpinyà va fer el salt el febrer del 2012 a Instagram. I no li va del tot malament: té al seu haver gairebé 854.000 seguidors. H

     

Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades