INVENT ALEMANY

Una dissenyadora crea uns pantalons curts antiviolació

El teixit de la roba és molt fort, i els llaços a la cintura estan assegurats amb un pany amb combinació

safe-shorts

safe-shorts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La dissenyadora alemanya Sandra Seliz, d'Oberhausen, va ser víctima d'un assalt sexual, però es va escapar a l'últim moment. Des d'aquell dia no ha deixat de preguntar-se com ajudar les dones que puguin patir aquest tipus d'assetjament. "Tenia el desig de crear uns pantalons amb què totes les dones se sentissin segures", ha declarat. Fins que va arribar a la solució: ha creat uns shorts antiviolació

Els pantalons que prometen posar fi a l'assalt sexual han rebut el nom de safe shorts (pantalons curts segurs), i Seliz assegura que tenen triple protecció. Per començar, estan fets d'un teixit especialment resistent, i a més compten amb un pany de combinació a la cintura.

Notícies relacionades

Però això no és tot: si algú recorre a la força per abaixar-los, un sensor dispara un artefacte que genera una alarma de 130 decibels, 20 més que el clàxon d'un cotxe. Aquesta alarma també es pot activar manualment en cas que sigui necessari.

Èxit comercial inesperat

Al principi només se'n van llançar al mercat 150 unitats a 149 euros cadascuna, però la demanda ha sigut tan alta que se n'ha hagut de fabricar un lot addicional. També hi ha un model que es pot portar per sota de la roba, que es ven per 89 euros. La demanda prové en el 80% dels casos d'Alemanya, però també n'han comprat clients d'altres països.