TECNOLOGIA INQUIETANT

Els gossos robot de Boston Dynamics ja poden obrir portes i escapar-se

Pretenen ajudar en les feines domèstiques però han revolucionat les xarxes per la seva similitud amb una sinistra mascota que apareix a la sèrie 'Black mirror'

Boston Dynamics ha llançat una nova versió del seu gos que col·labora amb altres gossos per obrir portes i escapar. / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'episodi Metalhead, el cinquè de la quarta temporada de Black mirror (Netflix)Black mirror , el protagonitzen unes sinistres intel·ligències artificials amb forma de gossos robòtics que persegueixen els pocs humans que queden en un món futur no gaire llunyà. Glubs. Veient els nous prototips de Boston Dynamics, els SpotMini, SpotMinique l'empresa ha donat a conèixer a Youtube, és gairebé impossible no caure en semblances raonables molt i molt inquietants. Buddy, que així és com es diu la criatura de quatre potes i un braç articulat, és capaç d'obrir una porta i aliar-se amb un altre gos robot de la seva mateixa espècie per escapar-se junts. I tot això sense cap. 

La sorpresa és gairebé tan gran com l'ansietat que genera veure aquestes màquines unir forces per aconseguir un objectiu. 

SpotMini té un braç que no només li permet obrir portes, també pot fer altres tasques domèstiques. També sap col·locar els plats al rentavaixella, per exemple, que és la mena de coses per a les quals en principi va ser ideat. 

Groc i 'friendly'

La nova versió també estrena color, el groc, i una aparença més friendly, menys semblant a l'aparença de mascota de Terminator que tenien les primeres versions. El gos de metall pesa ara menys, 30 quilos, i compta amb sensors a les extremitats, càmeres, un giroscopi en estat sòlid (IMU). 

90 minuts d'autonomia

El model és completament elèctric i té una bateria amb una autonomia de 90 minuts. El braç es pot programar i controlar de manera independent, de forma que la força d'agafada es pot ajustar segons l'objecte.

El nou gos ha despertat molts comentaris a les xarxes, com ara aquests:

   

      Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades