¿mal gust o badada inconscient?

Modo Avión, el grup musical del fill del ministre de l'accident del Iak-42

Els internautes vinculen el nom de la banda a l'avió que es va estavellar a Turquia el 2003 i en què van morir 62 militars quan Trillo era responsable de Defensa

trillo

trillo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Muntar un grup de música està de moda, almenys entre els familiars de militants del PP. Aquesta vegada han sigut el fill i els nebots de l'exministre de Defensa Federico Trillo els que han creat una nova banda musical anomenada Modo Avión.

El nom del grup ha generat gran polèmica, ja que Trillo estava al capdavant del Ministeri de Defensa el 2003, quan un avió Iak-42 es va estavellar a Turquia i va causar la mort dels 62 militars espanyols que hi viatjaven.  El Consell d'Estat va reconèixer ara fa un any que el Ministeri de Defensa -i, per tant, el seu ministre- va ser responsable de l'accident, ja que l'aeronau no reunia les mesures de seguretat necessàries per volar.

Primer senzill

Amb polèmica o sense, la banda dels Trillo acaba de llançar el seu primer senzill, Lunes de medicación, i cinc cançons, com Cara o Cruz o Martita. De moment, té 2.000 seguidors a Instagram, però el seu avantatge respecte a altres bandes que comencen està en el seu cognom. Al fill de l'exministre -Santi, que és vocalista i guitarra- l'acompanyen els seus cosins Juanpi (bateria), Bouch (guitarra i cors) i Tomás (baix).

Tot es va iniciar a l'institut com un hobby, però a poc a poc la seva popularitat ha anat creixent. Santi Trillo, fill petit de l'exministre, i un dels seus cosins són advocats, un altre ha estudiat publicitat i només un membre de la banda té estudis relacionats amb la música.

Crítiques i bromes a les xarxes

Quan Santi va crear la banda, potser no sabia l'allau de crítiques i bromes a què s'exposava. El seu polèmic nom i les semblances amb el grup del fill de l'extresorer del PP Luis Bárcenas  Luis Bárcenas han sigut els principals motius de crítiques i bromes a les xarxes. L'enginy de Twitter ha liderat aquest corrent i, una vegada més, no ha deixat indiferent a ningú. Fins i tot s'ha creat el hashtag #bandaspeperas per referir-se a aquest auge de grups dels fills del PP.

Un dels tuiters li ha posat nom a aquest auge de grups dels fills d'ex alts càrrecs del PP: "Jo voto per Corrupop. Et van robar els diners, ara et robaran el cor". 

Un altre usuari destaca en el nom de la banda: "Això del fill de Trillo i el seu grup Modo Avión és com si el del fill de Felipe González s'hagués dit Una de cal y otra de arena".

Però n'hi ha que han criticat obertament la "ironia" del nom i destaquen que "el pare no ha assumit mai responsabilitats per l'accident aeri" i que "podrein haver-se estalviat la subtilesa i posar-li al grup Modo Yak-42". 

Rere els passos de Taburete

Modo Avión no és el primer grup de música que apareix sota la firma del fill d'un ex alt càrrec popular. De fet, molts comparen aquesta creació amb la banda Taburete, liderada pel fill de Luis Bárcenas i que en qüestió d'un any ha passat del morbo a la fama. En la seva última gira, ha actuat al Sant Jordi i al Palau d'Esports de Madrid, ciutat d'on són originaris. 

Notícies relacionades

L'estil de Modo Avión s'assembla notablement al de Taburete, però encara es troba en una fase molt inicial.

Segueix Extra a Facebook