L'estrany cas del compte de Twitter de Julian Assange

L'usuari del ciberactivista, que havia sigut eliminat, ha reaparegut amb dubtes sobre la seva autenticitat

38507385 59

38507385 59 / JUSTIN TALLIS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El compte personal de Twitter del fundador de WikiLeaksJulian Assange, ha desaparegut de la xarxa social sense que hi hagi cap indici de quin podria ser-ne el motiu. La recerca del perfil de l'activista australià, asilat des del 2012 a l'ambaixada equatoriana de Londres, portava a una pàgina que informava que el compte no existia. Fins fa unes hores. I és que l'usuari @JulianAssange ha tornat a estar actiu a la xarxa social aquest migdia, encara que no es pot assegurar que sigui el mateix activista qui està darrere. El compte, que ha perdut centenars de milers de seguidors però manté missatges antics, ha publicat un tuit amb una vinyeta sobre Wikileaks.  Fins al moment ningú ha pogut confirmar la presumpta supressió del compte ni els motius.

¿Compte eliminat?

El diari britànic 'The Independent' apunta aquest dilluns que no és clar si aquesta popular xarxa social ha decidit eliminar aquest compte o si ha sigut el mateix Assange, de 46 anys, qui hauria optat per aquesta mesura. També es desconeix qui està al comandament del compte @JulianAssange, actiu de nou després de la seva 'desaparició'. 

Durant els últims mesos, el ciberactivista ha sigut molt actiu en la publicació de tuits a favor de la independència de Catalunya. Fa a penes sis dies, el president de l'Equador, Lenín Moreno, va assenyalar que l'australià s'havia compromès a no intervenir en el procés català, ja que la seva condició d'asilat no li permet opinar sobre assumptes de política equatoriana ni de països amics.

Compte alternatiu

Segons sembla, al desaparèixer el compte d'Assange, un nou compte alternatiu va assegurar que Twitter havia eliminat l'oficial a causa d'una història que l'australià tenia previst publicar.

Notícies relacionades

No obstant, al no haver indicis clars que el periodista estigués, efectivament, darrere d'aquest compte alternatiu, aquest compte va ser suspès per la xarxa social. Falta veure què passa amb el compte actiu des de fa unes hores a nom de @JulianAssange.

Assange resideix des de fa cinc anys a la legació de l'Equador de la capital britànica, a fi d'evitar ser extradit a Suècia, país que el requereix per interrogar-lo per delictes sexuals que ell nega.