VÍDEO VIRAL

El trap 'Velaske, ¿yo soy guapa?' denuncia que el masclisme de fa 4 segles segueix vigent

La cançó, barreja de hip-hop i música electrònica, critica el model de societat sexista actual a través del famós quadro de Velázquez

undefined26149563 dominical 611 cuando al selfie lo llamaban autorretrato  vel171208114617

undefined26149563 dominical 611 cuando al selfie lo llamaban autorretrato vel171208114617

1
Es llegeix en minuts

Potser estem davant el vídeo de l'any, o almenys del Nadal. Velaske, ¿yo soy guapa? és el trap -gènere musical barreja de hip-hop i música electrònica de ball- de Las Meninas, un vídeo de menys de tres minuts que s'ha convertit en viral a Youtube i que ha aconseguit, des de la seva pujada a la plataforma de vídeos el dia 25 de novembre, més d'un milió de visualitzacions

El quadro de Las Meninas de Velázquez s'ha vestit de trap per denunciar i enviar un missatge de protesta contra el masclisme i el sexisme. Christian Flores, que treballa desenvolupant vídeos per a la plataforma PlayGround, és el creador del muntatge que ha revolucionat les xarxes en els últims dies. 

"Has de ser guapa"

Emilio Doménech, un youtuber, ha parlat amb el creador del vídeo al seu canal. En una entrevista, Christian Flores ha confessatChristian Flores que la idea per al muntatge sorgeix d'una experiència personal que va tenir: "La tesi de la cançó és una correlació amb una història familiar que jo vaig viure una vegada. Em vaig trobar amb una nena de 5 anys a qui les àvies li fotien canya dient-li que havia de ser guapa i femenina". "Si no estàs guapa, ningú t'estimarà", assegura Flores que li van dir les àvies a la nena. "Moltes dones que m'envolten han patit això mateix, aquesta pressió per ser guapa", i aquesta és la premissa que ha volgut denunciar amb el vídeo.

La infanta Margarida d'Àustria, una nena de 5 anys, és la protagonista del quadro, "una nena de 5 anys de fa 400 anys". La principal preocupació de la nena està relacionada amb la bellesa i l'estètica, ja que no para de preguntar a la gent que l'envolta (el pintor Velázquez inclòs) si ella és guapa. 

"No es normal que con 5 años recién cumplidos mi mayor miedo sea no casarme", assegura Margarida en el trap. "Fa 400 anys que va viure Margarida i t'adones que no hi ha hagut un gran avanç en aquest tema", afegeix Flores.

'Velaske' a les xarxes 

Notícies relacionades

L'aparició d'aquest vídeo viral ha provocat que sorgeixi una nova tendència a les xarxes. La moda consisteix a crear nous mems a partir del mem original, en aquest cas, el Velaske ¿yo soy guapa? Molts usuaris han posat en marxa la seva imaginació i han creat una sèrie de muntatges molt divertits. Fins i tot existeix el hashtag #VelaskeYoSoiGuapa per poder compartir els mems amb els altres internautes. 

Segueix l'Extra a Facebook