A dalt de tot de la llista Forbes

J. K. Rowling torna a ser l'autora més rica del món gràcies al retorn de Harry Potter

Les aventures del jove mag segueixen generant guanys 20 anys després

L'autora supera en ingressos escriptors com Dan Brown, Stephen King i Paula Hawkings

zentauroepp39052809 files  this file photo taken on june 23  2011 shows harry po170806171237

zentauroepp39052809 files this file photo taken on june 23 2011 shows harry po170806171237 / CARL COURT

1
Es llegeix en minuts
Pilar Tomás / Barcelona

Qui li havia de dir a J. K. Rowling que el seu primer llibre, 'Harry Potter i la pedra filosofal', publicat originalment fa 20 anys, la convertiria en una de les firmes més venudes del planeta. I és que ella sí que ha descobert una verdadera pedra filosofal amb les aventures del cèlebre mag: l'anglesa es corona novament --ja ho va fer fa una dècada-- com l'autora més rica del món 'muggle' (no màgic). 

El retorn del perenne Harry Potter a les llibreries, als cines i fins i tot al teatre ha situat Rowling a dalt de tot de la llista Forbes dels escriptors més ben pagats del 2017. Que preparin les seves arques a 'Gringotts', el banc fictici que apareix als seus llibres, perquè en un any l'autora s'ha embutxacats uns 80,6 milions d'euros, quantitat que equival a guanyar una mica més de 150 euros per minut.

Notícies relacionades

Segons 'Forbes', que analitza les vendes d'exemplars en paper, digital i àudio i també els ingressos que provenen de la televisió i el cine, així com l'opinió de la indústria experta, Rowling ha desbancat de dalt de tot del rànquing l'escriptor de novel·la d'intriga i suspens James Patterson, que feia tres anys que era en la primera posició, i també ha superat clarament els guanys d'altres autors de 'best-sellers' com Jeff KinneyDan BrownStephen King o Paula Hawkings.

La màgia continua

L'imperi màgic creat per Rowling s'expandeix a una velocitat vertiginosa. La publicació del guió de l'obra de teatre 'Harry Potter i el llegat maleït', que es va estrenar a Londres l'estiu del 2016, va rebre una excel·lent acollida a les llibreries i, segons l'editorial, Little, Brown, va vendre 680.000 exemplars en els tres primers dies al Regne Unit. Però aquest només va ser l'inici d'un any de glòria per a Rowling i per a tot 'potterhead' (així es coneix els fans acèrrims de la saga), ja que al novembre es va estrenar 'Bèsties fantàstiques i on trobar-les', una pel·lícula ambientada en el món 'pottèric' el guió de la qual va escriure la mateixa autora i va aterrar a les llibreries el gener del 2017. 

Escena dels assajos de l'obra 'Harry Potter and the cursed child' / MANUEL HARLAN