Les 10 professions que encara no existeixen i que marcaran el mercat laboral del futur

Els experts coincideixen a dir que tres de cada quatre carreres que s'estudien a la universitat podrien quedar desfasades en qüestió d'anys

sin-ttulo

sin-ttulo

2
Es llegeix en minuts

Prop del 75% de les professions del futur no existeixen. És a dir, tres de cada quatre carreres que s’estudien a les universitats podrien quedar desfasades d’aquí uns anys. És difícil saber quines seran, però aquestes són vuit professions que no existeixen –o de les quals no se sent parlar gaire–, i que seran clau.

CIENTÍFICS DE DADES

Big Data, Smart Data, Fast Data... La tecnologia fa possible recopilar milions de dades sobre cada persona, ja sigui a través del mòbil, d’internet o dels dispositius connectats. L’anàlisi en temps real sobre dades filtrades serà imprescindible per a qualsevol empresa que vulgui oferir productes o serveis personalitzats als seus clients i poder mantenir-se en el negoci.

DIRECTOR DE CONEIXEMENT

En un món cada vegada més globalitzat, les fusions, compres i unions d’empreses de diversos sectors seran cada vegada més habituals. Aconseguir una cultura corporativa comuna, integrar equips heterogenis i ser capaços de comprendre les sinergies possibles converteixen el director de coneixement en figura clau en aquestes noves corporacions.

‘CONSUMER MANAGER’

El community manager és una figura molt estreta de possibilitats a l’hora de generar negoci en l’empresa. Ja no es tracta tant de comunicar i atraure usuaris al negoci, sinó d’ajudar-los a tenir una experiència personalitzada i satisfactòria de compra.

VIGILANT ‘ON LINE’

¿Per què ningú vigila en el món digital? Comptar amb polítiques estrictes de seguretat en el negoci on line és elemental per evitar robatoris d’informació, atacs de denegació de servei o segrestos dels actius empresarials. La velocitat amb què apareixen noves tecnologies, reports d’atacs, famílies de malware o errors de seguretat d’impacte global fan de la seguretat un desafiament cada vegada més important per a les empreses, els governs i els usuaris.

BROKER DE XARXES SOCIALS

La comunicació entre equips creatius de diferents països o filials d’una mateixa organització haurà de ser més fluida en un món globalitzat. El broker de xarxes socials ha de ser capaç de veure en temps real qualsevol publicació realitzada a Twitter, Instagram, Youtube i Facebook, i «robar-la amb orgull» per treure’n més profit.

AGREGAT D’EXPORTACIÓ

De la mateixa manera que les ambaixades compten amb agregats culturals, les empreses haurien de comptar amb un agregat de mercats internacionals que serveixi per conèixer l’entorn local dels països en els quals vol fer negoci i poder així adaptar els productes a cada necessitat local.

DELEGAT DE PROTECCIÓ DE DADES

Notícies relacionades

El maig del 2018 entrarà en vigor el nou reglament europeu de protecció de dades. Amb l’objectiu d’harmonitzar el marc normatiu, les empreses haurien de comptar amb un especialista que sigui capaç d’implantar i controlar que tota la legislació es compleix.

INVESTIGADORS MÈDICS

L’augment del nivell de vida provoca que es vulgui millorar la qualitat dels pacients en àmbits com l’Alzheimer o la diabetis, que afectaran les persones grans, les sedentàries o amb mals hàbits alimentaris.

Aquestes cinc professions ja no existiran el 2050

Algunes de les feines aconseguiran sobreviure apel·lant a l'atenció diferencial, però altres passaran a la llista d'oficis per a la història, juntament amb l'operari de telègraf, el lleter o el sereno:

Temes:

Ocupació