SETMANA SANTA, A TOCAR

La maleta 'puja-que-et-porto' i altres invents 'techie' per viatjar

El rodamon modern compta amb sabates modulars, motxilles antirobatoris, auriculars que tradueixen altres idiomes i roba que no s'embruta en un mes

Modobag porta la teva roba i també et transporta a tu. / periodico

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si fes falta alguna excusa per fer les maletes, podríem considerar la del doctor David Lipschitz, exdirector del Center on Aging de la Universitat d’Arkansas, que assegura que viatjar potencia la longevitat i propicia la felicitat.  Amb la Setmana Santa a tocar molts ja planegen alguna escapada lluny de la rutina (a Espanya, les agències de viatges preveuen un augment de l’ocupació del 15% respecte al 2016, arribant al 80%), i per a això compten amb gadgets curiosos i novetats techie. Aquestes delikatessen satisfaran els rodamon més exigents. 

MALETA ‘PUJA-QUE-T’HI-PORTO’

Modobag no només porta la teva roba. També et porta a tu, per la terminal, la vorera o l’andana. Arriba a una velocitat de 13 quilòmetres hora gràcies al seu motor elèctric de 200 watts amb dues bateries de liti de 12 volts cadascuna (es recarreguen en una hora, però amb el sistema ràpid, només calen 15 minuts). Amb les dimensions de l’equipatge de mà de cabina, és capaç de transportar persones de fins a 118 quilos durant una distància de 10 quilòmetres. A més a més, té sistema de localització GPS i fins a dos ports USB per carregar altres dispositius. La seva conducció és senzilla, com una moto. Només cal estirar un manillar tipus bici i treure uns estreps laterals (per recolzar els peus). El 85% de l’interior queda lliure per a les coses del viatger, i l’altre 15% restant lo ocupa el sistema d’impulsió. Buida pesa 9 quilos. El seu preu, 1.017 euros.

SABATA ‘TRANSFORMER’

Amb l’objectiu de viatjar lleuger d’equipatge s’ha dissenyat Shooz, la sabata que es converteix en diferents models intercanviant les seves parts. Aquests mòduls s’acoblen a la sola amb cremalleres. Es guarden estesos (estalviant espai) i són impermeables. A partir de 95 euros. 

MOTXILLA ANTICARTERISTES

Bobby (XDDesign) està pensada per anar en transport urbà sense témer els amics del que no és seu. Ha sigut fabricat amb diverses capes que impedeixen que la seva tela pugui ser tallada per arribar a l’interior de la motxilla. És clar, també és resistent a l’aigua. Té cremallera amagada, butxaques secretes i un port USB integrat a l’exterior. Costa 89,99 euros. 

ORELLERA TRADUCTORA

Amb l’auricular The Pilot (Waverly Labs) i un mòbil (que fa de traductor), dues persones que parlin en anglès, francès, italià, alemany o espanyol podran mantenir una conversa fluida. Com a Star Trek, però de debò. Per 180 euros.

ROBA SEMPRE NETA

Unbound Merino ha pensat una solució –només per a homes–, per no engegar la rentadora en 46 dies. Amb el pack de dues samarretes, dos parells de mitjons i dos calçotets es pot fer esport o anar-se’n al llit i després sortir al carrer, tan fresh. 172 euros ben utilitzats si es vol viatjar amb una bossa petita.

AIGUA POTABLE SEMPRE

Amb LifeStraw els més aventurers poden beure de gairebé qualsevol lloc amb garanties, ja que en pocs segons elimina el 99,99% dels bacteris i paràsits. Aquest giny, sense químics i capaç de filtrar fins a mil litres, va ser distribuït durant el terratrèmol d’Haití del 2010 i les inundacions de Tailàndia del 2011. El preu per tub és de 25,90 euros. La marca també comercialitza ampolles i un purificador high-volume, per a expedicions amb grups nombrosos.

TOVALLOLETES EN PASTILLES

Els més calorosos respiraran tranquils al saber que en qualsevol racó de la motxilla podran portar el seu antídot si el termòmetre es dispara. Aquestes compreses de gel fred es queden enganxades, per exemple, al front, per pal·liar la calor de l’estiu. No ocupen gairebé gens, ja que venen comprimides en forma de pastilles. N’hi ha per a adults i nens (la capsa amb 16 unitats val 23 euros).

LA BOSSA RENTADORA

Notícies relacionades

Aquesta microrentadora portàtil (142 grams) es basa en el principi de la vella taula de rentar. Els creadors de Scrubba asseguren que és dues vegades més eficaç que fregar a mà («i molt més higiènica que l’aigüera del bany d’un hotel»). El seu preu també és mini: 65 euros.

2. SABATA 'TRANSFORMER'

Waverly Labs promet superar la barrera dels idiomes amb un auricular connectat a un ’smartphone’. / periodico

Temes:

Viatges Turisme