EL 30 DE JUNY

Els nous emojis tindran zombis, dràcules, sirenes i el tercer sexe

El lèxic 2.0 dels teclats s'ampliarà aquest estiu amb les propostes guanyadores entre les 69 que s'han presentat

emoji-de-zombie

emoji-de-zombie

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Emojipèdia s’actualitzarà aquest estiu amb nous pictogrames que inclouen zombis, dràcules, sirenes, ioguis, dones alletant, persones del tercer sexe, emojis amb monocle, vomitant, galetes de la sort, les banderes de Gal·les o Escòcia, un trineu o un ovni. Són només alguns exemples de les 69 propostes que s’acaben de presentar i d’entre les quals sortiran els nous dissenys definitius que quedaran fixats al nostre lèxic 2.0 diari per utilitzar a WhatsApp o Facebook Messenger.

En la seva cinquena revisió o actualització, l’Emojipedia assegura a la seva pàgina web que de moment aquests dibuixos són solament propostes, «maquetes que pot ser que després no siguin exactament iguals a la seva versió final». La llista definitiva sortirà a mitjans d’any, concretament el 30 de juny. I, com és habitual, el veuran abans els usuaris d’iPhone.

CRIATURES FANTÀSTIQUES

Crida l’atenció en aquesta nova actualització les noves criatures mítiques o inspirades en la tele o el cine que s’han presentat. A més de zombis, també hi ha vampirs, sirenes, elfs del bosc, mags tipus Merlí, i fins i tot genis de la llàntia inspirats en l’Aladdin de Disney. Tots en la seva versió femenina i masculina. Però els nous dibuixos també inclouen situacions, rols i professions, com la dona que alleta –amb un pit a la vista i sense nadó, que potser no sigui del gust dels censors d’internet–, ioguis i escaladors.

També ha despertat molt interès un nou personatge sense gènere definit, tant de nen i adult com d’ancià. Segons la proposta, els emojis «estan oberts a la interpretació en termes de gènere sense implicar explícitament un sexe masculí o femení». Aquestes propostes han sigut creades i presentades al Consorci Unicode (l’entitat que les ha d’aprovar) per Paul D. Hunt, dissenyador tipogràfic i de fonts que treballa en Adobe. 

EL TERCER SEXE

Notícies relacionades

Hunt va proposar els personatges del tercer gènere «per poder brindar més representació a la gent que vol expressar-se per si mateixa amb els emojis tal com és: com a persones. No tothom s’identifica com a masculí i femení. Alguns ens identifiquem com tots dos, cap o a mig camí d’un i l’altre. Confio que tots puguem trobar les maneres adequades d’expressar-nos per nosaltres mateixos amb emojis».

A més, la cinquena actualització inclourà nous dibuixos d’aliments: bròquil, mitjana, pastís acabat de sortir del forn, una llauna de tomàquet o un coco. També podrien entrar a l’Emojipèdia un dinosaure, un eriçó, una zebra, i peces de roba, com uns mitjons i una bufanda. L’objectiu últim d’ampliar el lèxic emoji és intentar capturar millor l’essència dels usuaris, ja que el 90% de la població connectada utilitza aquests símbols. 

Orígens de l'Emojipèdia

Després, el proveïdor de telefonia mòbil japonès Dokomo i-mode va ser el primer a permetre als usuaris afegir emoticones als seus missatges de text.