CONCURS OFICIAL DEL 2017

'El mayor espectáculo del mundo', 'Los irracionales', 'Los del planeta rojo' i 'Lo que el viento se llevó' vencen al Carnaval de Cadis

'El mayor espectáculo del mundo', 'Los irracionales', 'Los del planeta rojo' i 'Lo que el viento se llevó' vencen al Carnaval de Cadis

EFE / ROMÁN RÍOS

3
Es llegeix en minuts

El cor 'El mayor espectáculo del mundo', de Luis Rivero; la comparsa de 'Los irracionales', de Jesús Bienvenido; la 'chirigota' 'Los del planeta rojo, pero rojo rojo', de Vera Luque, i el quartet de Gago 'Lo que el viento se llevó' han sigut els triomfadors a la final del Concurs Oficial d'Agrupacions Carnavalesques (COAC 2017) celebrada durant tota la nit al Gran Teatro Falla de Cadis, que ha acabat aquest dissabte al matí al voltant de les 8.30 hores, segons ha donat a conèixer el jurat, presidit aquest any per l'escriptor i periodista Juan José Téllez, cap a les 9.00 hores, quan s'ha donat a conèixer el palmarès complet de la final.

'EL MAYOR ESPECTÁCULO DEL MUNDO' guanya en cors

En la modalitat de cors s'ha imposat 'El mayor espectáculo del mundo', el cor de Luis Rivero, que ha tornat a la final amb un homenatge a diferents carnavals del món, des del de Cadis al del Brasil o Nova Orleans. Ha avantatjat en nou punts el cor d''El batallón Fletilla', de Faly Pastrana, que ha sigut l'encarregat d'obrir la final, on s'han donat cita un total de 14 agrupacions entre cors (quatre), comparses (quatre), 'chirigotas' (quatre) i quartets (dos).

En tercer lloc en la modalitat de cors ha quedat 'Por Andalusia', el cor de Julio Pardo, l'autor en actiu a què més finals ha arribat i que homenatjava aquest any la regió, amb piropo i crítica. El quart lloc en cors ha sigut per a 'La reina de la noche', un cor que per primera vegada ha arribat a la final i conegut com a cor dels estudiants, amb joves que venen des de juvenils.

'LOS IRRACIONALES' S'IMPOSA EN COMPARSES

La classificació de la categoria de comparses ha quedat comandada per 'Los irracionales', la comparsa de Jesús Bienvenido, que aquest any ha presentat una de les disfresses més treballades del concurs, i que ha aconseguit 1.032 punts.

El tercer lloc ha sigut per a 'Los peregrinos', i ha quedat quarta la comparsa de 'Los equilibristas', el grup d'un dels directors més llorejats del Carnaval, Ángel Subiela, que ha arribat a la final de la mà d'un dels considerats millors músics de la festa, Manuel Sánchez Alba 'El Noly', per la seva senzillesa en la composició dels pasdobles. Es dona la circumstància que aquest grup també compta amb la veu de Carli Brihuega, una de les més característiques i reconeixibles de comparses en els últims anys.

'LOS DEL PLANETA ROJO, PERO ROJO ROJO' VENÇ EN 'CHIRIGOTAS'

En 'chirigotas' ha triomfat, amb 1.024 punts, la de 'Los del planeta rojo, pero rojo, rojo', de Vera Luque, que ha repetit final aquest any amb un grup de marcians amb el xandall de Veneçuela com Maduro, pantalons morats i una bandera del Che, versió marciana, que han arribat al Falla.

Amb 1.015 punts s'han situat 'Los de Cádiz Norte' -segons-, 'chirigota' de Manolito Santander i que compta aquest any amb l'autoria també de Sánchez Reyes. Una 'chirigota' amb un humor local que representen 12 'bárbars' del casc històric -Cadis nord- que viuen allà perquè "Cadis és una barbaritat".

En tercer lloc ha quedat 'No te vayas todavía', de San José de la Rinconada (Sevilla), una 'chirigota' que s'ha convertit en la gran sorpresa del concurs del 2017 i que parodia un grup d'amics en una vetlla d'un altre amic -'Manué', que va en una caixa de mort i no canta.

'Mi suegra como ya dije', la 'chirigota' del Selu, que després d'emportar-se el primer premi amb 'Si me pongo pesao me lo dices' el 2016, no ha aconseguit en aquesta ocasió imposar-se en el seu concurs.

'LO QUE EL VIENTO SE LLEVÓ', TRIOMFADORA EN QUARTETS

Notícies relacionades

Finalment, en la categoria de quartets ha triomfat 'Lo que el viento se llevó: el quartet de Gago parodia una família, amb nena gòtica inclosa -convertida en un dels personatges d'aquest Carnaval-, que arriba a Cadis per passar les vacances d'estiu i els agafa un temporal de llevant.

El quartet de Gago s'ha imposat al de 'Los del Patronado', conegut com el de Javi Aguilera, que parodien aquest any un centre de menors regit per un capellà i al qual arriba un nou director que va coneixent cada nen, cada un amb una característica peculiar.

Temes:

Cadis Carnaval