POLÈMICA A LA TAULA

El president d'Islàndia obre el debat internacional: pinya a la pizza, ¿sí o no?

El canadenc que va inventar la hawaiana adverteix que és un plat tan antic que quan el va crear, Jöhannesson "ni tan sols havia nascut"

37393630 60

37393630 60

1
Es llegeix en minuts

S'ha obert un debat que solca els mars: ¿pinya a la pizza, sí o no? El repte l'ha llançat el president d'Islàndia i ha tingut resposta des del Canadà per part de l'inventor de la pizza hawaiana, plat en el qual, evidentment, regnen els trossos de pinya.

La setmana passada, el president d'IslàndiaGuðni Th. Jóhannesson, va donar una conferència en un col·legi d'Akureyri, al nord-est del país. I no va tenir cap mania a contestar a les preguntes que els presents li van voler fer, fins i tot les personals: quin és el seu equip de futbol favorit i... què pensa de la pinya a les pizzes, segons el portal de notícies islandès Visir.

La controvèrsia ha sigut tan gran que el mateix Jóhannesson ha hagut de sortir al pas de les seves pròpies declaracions, i ha fet un escrit -en islandès i anglès- al seu mur de Facebook fent un al·legat en què aprofita les seves declaracions per criticar el poder il·limitat dels mandataris:

"M'agrada la pinya, però no a la pizza. No tinc el poder per crear lleis que prohibeixin a les persones posar pinya als seus plats. M'alegra no tenir aquest poder. Els presidents no hauríem de tenir poder il·limitat. No voldria tenir aquesta feina si pogués crear lleis per prohibir coses trivials que no m'agraden, ni tampoc voldria viure en un país on les lleis es fessin així. Per a la pizza, recomano el marisc".

La notícia va saltar a Twitter, on -com sempre- hi va haver gent que es va mostrar a favor de la idea de prohibir la pizza i altres en contra:

Notícies relacionades

Amb més o menys humor:

Però la resposta ha arribat fins i tot a orelles del que està acreditat com l'inventor de la pizza amb pinya, el canadenc Sam Panopoulos, segons informa la cadena de ràdio canadenca CBC. Panapoulos contesta a Jóhannesson que, quan ell va inventar la pizza amb pinya, "[Jóhannesson] ni tan sols havia nascut. És de fa molt".

Temes:

Islàndia