El Govern, partidari d'investigar tuits com els ofensius amb Bimba Bosé

"Ningú pot pensar que està al marge de la llei a les xarxes socials", adverteix el ministre Catalá

catala / AGUSTIN CATALAN

catala
Justícia veu raonable que sinvestiguin els tuits contra Bimba Bosé

/

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha defensat aquest dimecres la necessitat que els tribunals de justícia investiguin els missatges ofensius o que incitin a l'odi a les xarxes socials, com alguns dels tuits que s'han mofat de la mort de la model Bimba Bosé.

Pel ministre, missatges que inciten a l'odi com els publicats a Twitter mofant-se de la mort de la model i cantant, víctima d'un càncer, han de ser investigats i els seus autors identificats, de manera que la fiscalia i els jutjats determinin si constitueixen delicte. En aquest sentit, Catalá ha subratllat que "ningú pot pensar que està al marge de la llei" a les xarxes socials i utilitzar-les "per a l'ofensa i el compliment de delictes".

Notícies relacionades

El titular de Justícia es referia als missatges ofensius que alguns usuaris de Twitter van escriure al·ludint, entre altres coses, a la sexualitat de Bimba Bosé i del seu oncle, Miguel Bosé, i fins i tot alegrant-se de la mort de la model, mare de dues filles. En contraposició a aquests missatges, altres tuiters s'han bolcat a recolzar la família Bosé i a reclamar a la fiscalia general de l'Estat, sota el 'hashtag' #AtaquesBimbaM4, que actuï.

Catalá, que ha inaugurat a la seu de Foment del Treball de Barcelona unes jornades sobre la justícia i l'activitat econòmica, ha recordat que en l'última reforma del Codi Penal el Govern va endurir les penes dels delictes d'odi i discriminació a través de xarxes socials com Twitter i Facebook.