EL 'CHALLENGE' MÉS BÈSTIA DE LA XARXA

PewDiePie, el 'youtuber' més ben pagat del 2016, troleja mig món a l'anunciar el tancament del seu canal

50 milions de subscriptors van respirar tranquils al saber que el desafiament només era una "broma"

PewDiePie va deixar tremolant els seus milions de subscriptors a l’anunciar que tancaria el seu canal si arribava als 50 milions de fans. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

PewDiePie, el Michael Jordan de Youtube, un Rubius però a l'estil bèstia, ha aconseguit trolejar mig món a l'anunciar que es carregaria el seu canal si arribava als 50 milions de subscriptors. No només els fans de Felix Arvid Ulf Kjellberg --Göteborg, Suècia, 24 d'octubre de 1989--, el nom que consta al seu DNI, es van posar a tremolar, sinó que la premsa també va omplir titulars amb el 'challenge' més bèstia que tindria lloc a la xarxa. 

PewDiePie, que aquest any torna a liderar la llista de 'Forbes' --15 milions de dòlars aquest 2016-- va publicar divendres passat un vídeo en què criticava el nou algoritme de Youtube --per culpa del qual creu que s'estan desinflant misteriosament les seves reproduccions-- i va llançar el desafiament que si superava els 50 milions de seguidors esborraria el canal de cop.

"No deixaré que Youtube em venci. Sé que pensareu que estic de broma, però esborraré el meu canal quan arribi a 50 milions" (...) "Crec que serà força divertit, m'emociona la idea d'esborrar el canal i començar de nou amb un canal de merda. No deixaré Youtube, només esborraré el canal", insistia.

El truc és que no va dir quin canal esborraria del mapa.

ADÉU AL JACKSEPTICEYE2

En comptes de tancar el seu canal principal, va fer desaparèixer en un vídeo un canal secundari que va inaugurar el novembre del 2016: amb el Jacksepticeye2 només tenia la intenció de parodiar un 'youtuber' del mateix nom, havia penjat un vídeo i havia aconseguit més de sis milions de reproduccions. Però el canal no s'actualitzava i 'amb prou feines' arribava als dos milions de subscriptors.

Divendres passat PewDiePie va pujar el vídeo en qüestió. Més de 21 milions de visualitzacions ja acumula el vídeo en què descobreix el pastís: "És el moment de fer complir la meva promesa: esborrar el meu canal" (...) "¿Coneixes la sensació de quan fas una broma i explota d'una manera més gran del que t'imaginaves" (...) "Això ha sigut cobert pels mitjans d'arreu del món", assegura i passa a continuació els titulars que li han dedicat 'The Independen', 'Fortune', 'iThech Post', 'The Sun'... 

Notícies relacionades

"Això era tot; aquest era l'acudit", diu el videobloguer de 27 anys picant l'ullet i somrient per a tots els més de 50 milions d'incondicionals (una població més gran, per exemple, que la que viu en territori espanyol).

EL MIDES DE YOUTUBE