A L'ILLA DE GUADALUPE

Un bussejador surt il·lès després que un tauró entrés a la seva gàbia per accident

Un vídeo mostra les imatges en què l'esqual s'introdueix a la caixa de seguretat per error a l'abalançar-se sobre un esquer de tonyina

1
Es llegeix en minuts

Durant uns segons que es van fer eterns, un tauró blanc va fer témer el pitjor a les aigües de l'illa de Guadalupe (Mèxic). L'animal, atret per un esquer, va entrar per accident a una gàbia on hi havia un bussejador. En unes imatges difoses per Youtube, els passatgers del vaixell es posen les mans al cap mentre només arriben a veure l'espuma causada pels moviments enèrgics de l'esqual, sense saber la sort del seu company. Al final, el bussejador surt il·lès i l'ensurt dóna pas als aplaudiments i crits de celebració.

"Pot semblar un agressiu gran tauró blanc atacant la gàbia, però no és el cas", explica l'autor del vídeo en el missatge que acompanya les imatges a Youtube. El que en realitat va passar, afegeix, és que es va abalançar sobre un tros de tonyina lligat a una corda i per error va acabar dins de la gàbia on hi havia el bussejador.

"Quan un gran tauró blanc es llança i mossega una cosa, està encegat temporalment. Tampoc poden nedar cap enrere", prossegueix. Per això el més probable és que l'animal mossegués i trenqués el metall de la gàbia, entrés dins per error, i en realitat estigués més "confús" que amb ganes reals d'atacar l'home. De fet, el tauró va marxar així que va trobar una sortida.

UN INSTRUCTOR EXPERIMENTAT

El bussejador, a més, afegeix l'home que ha difós el vídeo, és "un instructor molt experimentat", que va estar tranquil fins que va poder sortir de l'aigua. També elogia el "treball excepcional" de la tripulació del vaixell davant una situació "frenètica". "Tots van tornar a les gàbies l'endemà", afirma, constatant que el que van viure la jornada anterior és un fet molt inusual.

Les trobades cara a cara amb taurons blancs, amb la persona protegida dins d'una gàbia sota el mar, són una atracció turística a la zona on es van gravar aquestes imatges.

Notícies relacionades

El vídeo, que ja té més de 560.000 visualitzacions a Youtube, no és dels que un s'espera trobar en un canal de Youtube de contingut infantil. El mateix autor de les imatges, pare de Gabe i Garret (els nens protagonistes d'aquest canal de Youtube), així ho reconeix. Però tot i així, va decidir publicar-lo el 13 d'octubre pel seu gran impacte visual. Per si de cas, adverteix que el contingut de les imatges "pot no ser apropiat" per als espectadors més joves

Daily Telegraph

Temes:

Animals Youtube