ÈXIT SENSE PRECEDENTS

Arriben les hamburgueses de Pokémon Go, ¿te les pots menjar totes?

Els sandvitxos representen Pikachu, Charmander i Bulbasur

jjubierre35289616 pokeburgs  hamburgers in the form of pokemon characters  are160826123813

jjubierre35289616 pokeburgs hamburgers in the form of pokemon characters are160826123813 / JASON REED

1
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

La febre de Pokémon Go no té fre. Quan semblava que els successos relacionats amb l''app' s'havien acabat, va tenir lloc una enorme desbandada a Taipei, la capital de Taiwan, i després es va registrar el primer accident mortal causat per jugar al joc de realitat augmentada.

El fenomen fan s'ha estès per tots els àmbits imaginables, fins i tot en la gastronomia. Si fa unes setmanes es van comercialitzar les castisses Croquémon Gou, ara s'han posat a la venda a Austràlia les Pokeburg.

El restaurant Down N Out de Sydney va començar a vendre el dilluns 22 les primeres hamburgueses amb forma de pokémons del món, batejades com a Pokeburg.

Les Pokeburg representen tres dels pokémons més mítics i més estimats de la saga japonesa: PikachuCharmander Bulbasaur ; i tenen un preu de 15 dòlars australians (uns 10 euros).

El restaurant ha escrit al seu compte de Facebook que la peculiar oferta durarà fins al 3 de setembre, així que els comensals encara disposen d'uns dies per tastar aquests peculiars sandvitxos. Però tampoc es pot endarrerir gaire la visita ja que segons han dit els responsables del restaurant "es venen un nombre limitat" de Pokeburgs al dia: 100 per servei.

ELS FANS SE LES VAN EMPORTAR TOTES

Notícies relacionades

Els seguidors de la saga nipona no van perdre l'oportunitat de saber quin gust tenen les seves criatures favorites: en menys d'una hora es van vendre les 100 primeres Pokeburgs. Davant d'aquesta allau, el restaurant va decidir limitar la venda a una hamburguesa per client perquè "tothom les pugui disfrutar".

SETMANES D'INVESTIGACIÓ

El director creatiu de la iniciativa, Ben Jagan L., i el seu soci, Archie Saliba, han assegurat en una entrevista a 'Buzzfeed' que es van necessitar quatre setmanes de proves per obtenir les hamburgueses definitives. "Hem provat moltes maneres diferents d'aconseguir que la imatge fos la correcta". Per aconseguir la cara de les criatures, inicialment es va intentar "marcar amb un ferro roent" les faccions, i després es va provar "imprimint les cares al paper d'arròs". Finalment han utilitzat pa de color amb els ulls pintats i amb complements, com els nachos per a les orelles de Pikachu o el bròquil per al llom de Bulbasur.