DECLARACIONS A PETA

Roger Moore insta a no anar als parcs amb orques en captivitat

L'exagent 007 esclata arran del cas del zoo de Tenerife, un centre d''indiversió' perquè tanca els animals

rogermoorenational-geographic-channels

rogermoorenational-geographic-channels

1
Es llegeix en minuts

Sir Roger Moore té un missatge per als turistes aquest estiu: que no visitin ni el Loro Parque de Tenerife ni altres parcs que mantinguin orques en captiveri. Després del que va passar dilluns amb l'orca Morgan, que va ser gravada en un vídeo en què se la veu sortir de l'aigua i mantenir-se fora de la piscina més de 10 minuts en una actitud insòlita que alguns animalistes van interpretar com que l'animal es volia suïcidar, extrem que el centre ha desmentit, l'exagent 007 ha declarat a PETA que aquests centres s'haurien d'anomenar d''indiversions, perquè tenen empresonats els animals.

Morgan on concreti slide-out, Lloro Parc, 05/16 via DolphinProject.com from Dolphin Project on Vimeo.

NO SÓN A LA TERRA PER DIVERTIR-NOS

Notícies relacionades

"¿Quant de temps més han de patir els individus altament intel·ligents i conscients de si mateixos, com Morgan, abans que entenguem que les altres espècies no estan a la Terra per a la nostra diversió? És evident per a qualsevol persona amb un cervell i una mica de compassió que els parcs marins no són més que presons, que causen als animals marins en captiveri un món de patiment. Les orques en aquestes instal·lacions estan obligades a treballar dia rere dia, repetint les mateixes tasques interminables sense cap opció i sense forma d'escapar-se. ¡Que absolutament miserables que deuen ser les seves vides! L'única manera de posar fi als maltractaments que pateixen les orques en captiveri i altres animals marins és no assistir a aquests parcs i alçar la veu en contra de les instal·lacions que els mantenen en captiveri, i exhorto a tothom que s'uneixi a mi per fer precisament això".

Morgan va ser trobada greu el 2010. Se la va recollir per curar-la amb la condició que seria tornada al seu hàbitat una vegada es recuperés. Però en lloc d'això se la va portar a Loro Parque, on, segons diu la nota de PETA, "se l'obliga a actuar i ha sigut atacada per altres orques amb qui comparteix el seu tanc diminut".