NOUS HÀBITS DE VIANANTS

Alemanya posa semàfors a terra per als addictes al mòbil

A Augsburg han instal·lat senyals de led als creuaments amb tramvies

La ciutat alemanya d’Augsburg ha col·locat leds a la calçada als creuaments amb tramvies perquè fins i tot els que no aparten la mirada del mòbil sàpiguen quan està en vermell. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'addicció al mòbil forma part del paisatge a les grans ciutats, on cada vegada més gent camina encorbada i amb la mirada fixa a la pantalla tàctil. Aquesta nova forma de desplaçar-se, a més de provocar problemes d'esquena també pot resultar perillosa si l'ofuscació és tan gran que no es posa atenció ni als senyals de trànsit. En alguns països ja han passat a l'acció i comencen a multar per deambular així. Però a la ciutat alemanya d'Augsburg han preferit prendre altres mesures i han instal·lat els que podrien ser els semàfors del futurfiles de llums led instal·lades a la calçada per avisar el vianant que només té ulls per a Whatsapp, Facebook o Google Maps. 

Aquests nous dispositius per regular el trànsit ja funcionen a les voreres al costat de les parades de tramvies d'aquesta ciutat de la regió de Baviera (abans ja es van instal·lar sistemes similars a Colònia), tal com informen mitjans locals. El llum vermell s'encén al mateix temps que ho fa el del semàfor tradicional. Si s'acosta el tramvia, els leds comencen a parpellejar per alertar el vianant distret.

VIANANTS NO, 'SMOMBIES'

A Alemanya són tantes les persones que caminen així pel carrer, enganxades al telèfon, que fins i tot ja els han posat un nom: 'smombies (de 'smartphone' i 'zombies'). Ja hi ha hagut diversos atropellaments i fins i tot, el mes passat, una jove de 15 anys va morir a Munic atropellada quan caminava absorta amb el seu mòbil.

Notícies relacionades

De moment, aquests nous semàfors funcionen a manera d'experiment, perquè encara no estan regulats per una llei federal.

Tobias Harms, funcionari municipal d'Augsburg, ha explicat al diari 'The Augsburger Allgemeine' que es van adonar que "el semàfor normal ja no està en la línia de visió de molts vianants avui dia, així que vam decidir sumar aquesta línia addicional de llums led a terra". Molts ciutadans, segons explica el mateix rotatiu, aplaudeixen la iniciativa d'Augsburg per tenir cura dels seus vianants addictes al mòbil

Més de 5 hores connectats a Espanya