PROPOSTA AL PLE MUNICIPAL

La CUP de Manresa, contra compreses i tampons

La formació planteja substituir aquests productes per copes menstruals, esponges marines i compreses de tela

1
Es llegeix en minuts

La CUP de Manresa s'ha convertit en tendència a les xarxes socials per una moció sobre la menstruació que presenta aquest dijous al ple municipal de l'ajuntament. La proposta consisteix a substituir les compreses i els tampons que les dones utilitzen durant els dies de regla per mètodes alternatius com les copes menstruals, les esponges marines i les compreses de tela.

La formació anticapitalista argumenta en el text que els productes més habituals durant la regla -compreses i tampons- són "insostenibles ecològicament i tenen un preu excessiu per a una necessitat que és bàsica". Per això plantegen que en els tallers d'educació sexual que es fan als instituts de la ciutat s'informi de "tots els mètodes de recollida del sagnat, fent especial èmfasi en aquells que són menys agressius per al cos de la dona i per al medi ambient.

Així mateix, la moció també reclama que totes les oficines del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'ajuntament manresà disposi de tots els productes alternatius a compreses i tampons: "copes menstruals, compreses de roba i esponges marines". "Cada noia en podrà recollir un exemplar".

TAMBÉ EL "SAGNAT LLIURE"

Notícies relacionades

Els tallers en qüestió, apunta el grup municipal de la CUP, s'impartiran en els cursos de segon i quart de ESO, "disgregats per sexes". "Als nois se'ls oferirà el mateix taller", afegeixen. En els tallers s'explicarà "el cicle menstrual, com conviure-hi de manera saludable i com establir una bona relació entre la persona i el seu cos". Aquests cursos, afegeix la formació, s'hauran d'impartir a partir del curs 2016-2017.

El grup municipal, format pels regidors Gemma Tomàs, Jordi Masdeu i Jordi Garcés, insten igualment el SIAD a treballar per veure com les joves manresanes poden "exercir el sagnat lliure" a partir del curs 2017-2018.

Temes:

Manresa CUP