7 ANYS SENSE EL GENIAL CÒMIC

Pepe Rubianes: "Colau, guapa, enrotlla't"

"Si ho arribo a saber no em moro", diu la divertida esquela firmada pel mateix actor, que encara espera que li posin el seu nom a un plaça

L'alcaldessa de Barcelona respon al galaicocatalà: "¡No ens en oblidem, Pepe! Estamos en ello, no siguis impacient ;-)"

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimarts, 1 de març, es compleix el setè aniversari de la mort del genial còmic Pepe Rubianes. Com cada any, el col·lectiu de les seves "viudes" han tornat a recordar-lo amb una esquela dedicada a l'"actor galaicocatalà" a EL PERIÓDICO. Segons explica l'actor de Tricicle Joan Gràcia, "Pepe ens ha parlat des del més enllà i per això hem posat aquesta esquela".

"Colau, guapa, enrotlla't!", li demana el mateix actor al text a l'alcaldessa de Barcelona. Les seves esperances, i les de 'Les viudes de Rubianes' -Joan Gràcia, Joan Manel Serrat, Joan Lluís Bozzo, María Rosales, Carles Flavià, Pep Molina, Lucila Aguilera, Manel Pousa i Josep Parramon- estan posades en ella, després que "Hereu i Trias" no complissin la promesa de posar-li el seu nom a una plaça.     

ADA COLAU RESPON A L'ACTOR

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, no ha trigat a respondre el "missatge del més enllà" de Rubianes. "¡No ens en oblidem, Pepe! Estamos en ello, no siguis impacient ;-)", ha escrit l'alcaldessa a través del seu compte de Twitter en resposta a l'esquela de l'actor galaicocatalà. 

Poc després del tuit de l'alcaldessa, l'actor José Corbacho s'ha sumat als missatges de record de l'actor en el setè aniversari de la seva mort i ha interpel·lat Ada Colau en un tuit. "Si Ada Colau i Barcelona no veuen clar posar-li a un carrer el nom del gran Pepe #Rubianes a l'Hospitalet estarem encantats. ;-)", ha escrit l'actor. 

"AVORRITS SENSE ELL"

"Ens avorrim molt sense ell", explica Gràcia, que recorda com en el primer aniversari de la seva mort els amics íntims de l'actor van protagonitzar una acció una nit i li van posar un cartell amb el nom de "Pepe Rubianes, actor galaicocatalà" al carrer de l'Almirall Cervera de la Barceloneta. "Els rètols van estar allà 15 dies, fins que l'ajuntament els va retirar", recorda.

Gràcia admet que el seu col·lectiu no ha tingut cap contacte amb l'equip actual del Consistori de Barcelona, però és optimista i confia que "l'esquela de l'any que ve de Pepe sigui per donar les gràcies" perquè ja té el seu merescut carrer.

CAMPANYA PER DEMANAR EL SEU CARRER

Passats els cinc anys protocol·laris que es demanen per dedicar un carrer a algú, el col·lectiu de les "viudes" es va mobilitzar per demanar-li a l'alcalde Xavier Trias l'homenatge que ja va prometre en el seu moment Jordi Hereu. "Un carrer de Pepe Rubianes faria una Barcelona més simpàtica, més atrevida i més compromesa amb el teatre i els seus mites", deien.

Notícies relacionades

Així mateix, aquest diari es va sumar el febrer del 2014 a la proposta i va impulsar a través de Change.org la petició perquè el nom de Pepe Rubianes formés part del nomenclator de la ciutat.

Les xarxes també han recordat aquest dimarts amb afecte el còmic desaparegut als 61 anys a causa d'un càncer de pulmó. Aquí van alguns exemples: