'BIG DATA' SOCIAL
Neix 'Ciutat Compartida', una eina per fer mapes col·laboratius
La iniciativa sorgeix per "donar visibilitat a la feina dels moviments socials"
La participació de ciutadans, col·lectius i associacions és clau per a la seva elaboració

Mapa de Barcelona creat per ’Ciutat Compartida’. /
La participació ciutadana és cada vegada més gran i, sovint, proliferen eines per facilitar la comunicació entre els actors socials. 'Ciutat Compartida' neix precisament per donar visibilitat a la feina que fan els moviments socials i perquè sigui la mateixa ciutadania la que situï sobre el territori les accions portades a terme.
Aquesta eina proposa la creació de mapes col·laboratius, una iniciativa perquè els ciutadans puguin mapar ciutats amb l'objectiu de mostrar de forma visual la lluita social en llocs concrets. 'Ciutat Compartida' treballa amb dades facilitades per veïns, associacions, col·lectius. La idea és que els mapes mostrin on hi ha projectes col·lectius veïnals, i on farien falta.
La primera ciutat que ha estat mapada ha estat Barcelona. Arran de les mobilitzacions de Can ViesCan Vies, aquesta iniciativa col·laborativa impulsada per la periodista Merche Negro ha agafat impuls i ha omplert el mapa de la capital catalana de marcadors equivalents a centres autogestionats de gestió ciutadana i centres municipals de gestió col·lectiva.
Al 'big data' s'hi suma l''equal data'
Notícies relacionadesAmb el lema "les dades també serveixen per construir ciutats i societats més iguals", 'Ciutat Compartida' proposa combinar l'ús del 'big data' --dades massives-- amb l''equal data', un concepte inventat per a l'ocasió, i que representaria la cara més social de l'ús de dades i quantitats ingents d'informació.
Barcelona és la primera ciutat mapada a 'Ciutat Compartida', però des de la mateixa organització fan una crida a la col·laboració perquè altres ciutats també puguin formar part d'aquesta iniciativa.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?