Google ofereix als seus usuaris fer un 'testament' amb els seus perfils digitals

'Inactive Account Maneger' permet que els ciutadans puguin escollir què fer amb els seus comptes de Gmail o Youtube, entre altres

’Inactive Account Manager’.

’Inactive Account Manager’. / GOOGLE

1
Es llegeix en minuts
LUANA VALLS / Barcelona

L'addicció que molts usuaris d'internet pateixen pel món digital ha fet que cada vegada més apareguin eines que permeten seguir actius a les xarxes una vegada morts. En aquesta línia,Googlepresenta la seva última novetat, Inactive Account Manager, que permet als usuaris decidir què fer amb els seus actius digitals. 

Comptes inactius

Notícies relacionades

"¿Què passarà amb les teves fotos, correus electrònics i documents quan deixis d'utilitzar el compte? Google et permet controlar tot això", expliquen des de la seva web.El buscador vol que la gent pugui decidir què en volen fer quan hagin mort o, simplement, quan ja no se'n puguin ocupar. Hi ha diverses opcions perquè cada persona pugui escollir la que millor s'adeqüi a les seves necessitats.

Les possibilitats

La primera és determinar un temps d'espera, és a dir, "definir el temps d'espera després del qual el teu compte es considerarà inactiu", expliquen. L'eina també avisarà els usuaris de la inactivitat, abans que finalitzi el temps d'espera. Una altra opció és "notificar als contactes i compartir dades", que permet delegar les responsabilitats a algú de confiança, així com, totes les dades dels diferents comptes aBlogger,Drive,Gmail,Google+,Picasa,Google Voice iYouTube. Finalment, hi ha la possibilitat d'eliminar el compte per no deixar cap rastre.