ESTUDI D'OXFORD

El brunzit de les abelles africanes fa fugir els elefants

1
Es llegeix en minuts
EFE / LONDRES

Les minúscules abelles africanes són capaces d'espantar una manada d'elefants, segons han descobert científics de la Universitat d'Oxford. El descobriment resulta sorprenent ja que es pensava que la densitat de la pell d'aquests paquiderms seria suficient perquè les abelles no els causessin cap impressió.

Els investigadors d'aquesta universitat anglesa van exposar manades d'elefants al so d'un eixam d'abelles africanes furioses i van observar la seva resposta, segons informa la publicacióCurrent Biology.

"No ens va sorprendre que responguessin al brunzit amenaçador d'aquestes abelles perquè els elefants són al cap i a la fi animals molt intel·ligents, que estan en tot moment alerta al que els envolta, però sí ens ha xocat que sortissin fugint", ha afirmat Lucy King, del departament de zoologia d'Oxford.

Espantats als 10 segons

Notícies relacionades

"Gairebé la meitat dels elefants de la manada van fugir espantats als deu segons que els poséssim la gravació del brunzit de les abelles", ha precisat la zoòloga britànica.

Segons King, les abelles africanes emeten una feromona (substància despresa per les glàndules sexuals per atraure l'individu de l'altre sexe) que les fa atacar. "Pot passar que 10.000 abelles ataquin a la vegada, i és un fet que els elefants recorden i que els terroritza", ha afirmat.

Temes:

Animals Abelles